Ben önce ücretsiz php derleri bulup hepsini indirdim word, pdf, html video ders onları defalarca tekrar okudum, bir ara php kitabı satıp aldım kalınca birşeydi, şimdi olsa youtube bile yeter sağlığın yerinde boş vaktin var ekonomik durum çok sıkıntı değilse boyuna izle dur ne bulsan ben tabi bu imkanı bulamadım ama indirdiğim dersleri ve satın aldığım kitabı çalıştım anladıklarımı yaptım anlamadıklarımı geçtim sonra anlamadıklarımı da çabalayıp yaptım, sonra kendim geniş bir proje yapayım herşeyi kullanayım dedimi php,html,css,javascript, ajax hatta photoshop vs ve php için mysqli veri tabanı seçtim onuda çalıştım ve sosyal bir web sitesi yapayım dedim çünkü onda herşeye ihtiyaç duyardım öyle de oldu, üyelikten tutda, iletişim forumlarına yorumlardan onları yönetecek panele hatta ilan verme sayfasına kadar herşeyi yaptım, projenin çoğu kısmı yeterli sunucu imkanı olmadığından localhost'ta kaldı öyle 1 haftada öğrenildiği gibi olmadığını anladım, sonuçta wordpress gibi hazır yazılımlarla dünya para kazanan php başlangıç düzeyde bilen bir çok kişi varken ben sıfır çektim sayılır