Scifi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Ben aslında bu işe girmiyorum yani (ticari olarak) esnaf değilim. Benim akademik alanımdan teorik olarak bilgilerim mevcut donanımsal konularda. Ancak elimde daha önceki işimden kalan bilgisayarlar mevcut bunlardan bazılarının bga sorunları var. Bir tanesini bir yaptırayım bakalım diye 1 haftadır görüştüğüm sözde tamirciler çeşitli bahaneler üretiyorlar ya da fiyat olarak maliyetlerinin 40x katını istiyorlar. Bende bu nedenle bireysel olarak kendim yapacağım. Ancak bu konuda çözemediğim şey bga için stencil alınırken neye göre alınıyor bganın chipin üzerindeki yazan numaralara göre mi yoksa ekran kartının marka modeline göre mi kalıpların altında numaralar var bunlar neye göre alınıyor ve top kaç mm olacak bunu çözemedim. Elinizde bana uygun stenciller varsa alabilirim. Buna özelden beraber bakabiliriz yönlendirmenizle.

kalıpların üzerindeki numaralar çipset modelini ve top çapını belirtir, örn hm65 0.35mm gibi, direct heat olanlar var birde fırın için olanlar var, kalıp alırken kalitesi önemli her kalıp iş görmez mesela zamanında ben aldığımda 45 dolara da set vardı 120 dolara da mecburen geribildirimi yüksek olan kendini ispat etmiş üreticilerden alıyorduk, bazıları geliyor kağıt gibi hemen eğilip bükülüyor, delikleri denk gelmiyor vs top konusunda da çoğunluk kurşunlu top kullanıyordu ama çip orjininde kurşunluysa kurşunlu, kurşunsuz ise kurşunsuz top kullanmak gerekiyor ama deneyimin yoksa verdiğin paraya yazık olur çünkü videolardan gördüğün kadar basit bir işlem değil ciddi tecrübe ve emek isteyen bir iş kullandığın flux kalitesi bile yaptığın işin kalitesini ve sorunsuzluğunu etkiliyor