bloods adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uzun yıllar önce yapıyorduk yine uzun süre önce devrettim, şu an iletişimde olduğum sektörden arkadaşlarımın dediğine göre yeni nesil çipsetler (pch vb) reball işlemine uygun değil işlemler esnasında çabucak bozuluyor, sıfır çip takmak gerekiyormuş ve çip maliyetleri de çok yüksek alınabilir seviyede değil, tavsiyem cep telefonu tamirine girmen en fazla 2-3 cm nand ve cpu reballuyorlar ve tesadüfen denk geldiğim kasapların videolarına bakınca, notebook bga çiplerini reball yapıp takabilen kişi gözü kapalı yapar bu işleri ayrıca talep yüksek, kar marjı yüksek, arıza tespiti kolay, pch değiştim x arıza da çıktı gibi sorunlar yok, io değiştim pch bozuk çıktı vs yok zaten 3-5 eleman var ve çoğunun boardviewları var, laptoplarda şema boardview bios tedariği bu bile sorun yeni cihazlarda yeni giriyorsanız önerim hiç girme bga işine, elektronik vb onarımları yapabilirsin tabi stencil top vb bunlar işin en kolay kısmı

bu arada düşünürsen eski yerden kalma sıfır stencillarım var yedek olarak aldığım, ama yeni nesiller yok tabi yıllar oldu uygun fiyata bırakırım ama önerim girmemen tabi yüzüne bakılmayacak bga cihazları bile araba parası olmuş zaten
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Ben aslında bu işe girmiyorum yani (ticari olarak) esnaf değilim. Benim akademik alanımdan teorik olarak bilgilerim mevcut donanımsal konularda. Ancak elimde daha önceki işimden kalan bilgisayarlar mevcut bunlardan bazılarının bga sorunları var. Bir tanesini bir yaptırayım bakalım diye 1 haftadır görüştüğüm sözde tamirciler çeşitli bahaneler üretiyorlar ya da fiyat olarak maliyetlerinin 40x katını istiyorlar. Bende bu nedenle bireysel olarak kendim yapacağım. Ancak bu konuda çözemediğim şey bga için stencil alınırken neye göre alınıyor bganın chipin üzerindeki yazan numaralara göre mi yoksa ekran kartının marka modeline göre mi kalıpların altında numaralar var bunlar neye göre alınıyor ve top kaç mm olacak bunu çözemedim. Elinizde bana uygun stenciller varsa alabilirim. Buna özelden beraber bakabiliriz yönlendirmenizle.