uzun yıllar önce yapıyorduk yine uzun süre önce devrettim, şu an iletişimde olduğum sektörden arkadaşlarımın dediğine göre yeni nesil çipsetler (pch vb) reball işlemine uygun değil işlemler esnasında çabucak bozuluyor, sıfır çip takmak gerekiyormuş ve çip maliyetleri de çok yüksek alınabilir seviyede değil, tavsiyem cep telefonu tamirine girmen en fazla 2-3 cm nand ve cpu reballuyorlar ve tesadüfen denk geldiğim kasapların videolarına bakınca, notebook bga çiplerini reball yapıp takabilen kişi gözü kapalı yapar bu işleri ayrıca talep yüksek, kar marjı yüksek, arıza tespiti kolay, pch değiştim x arıza da çıktı gibi sorunlar yok, io değiştim pch bozuk çıktı vs yok zaten 3-5 eleman var ve çoğunun boardviewları var,
laptoplarda şema boardview bios tedariği bu bile sorun yeni cihazlarda yeni giriyorsanız önerim hiç girme bga işine, elektronik vb onarımları yapabilirsin tabi stencil top vb bunlar işin en kolay kısmı
bu arada düşünürsen eski yerden kalma sıfır stencillarım var yedek olarak aldığım, ama yeni nesiller yok tabi yıllar oldu uygun fiyata bırakırım ama önerim girmemen tabi

yüzüne bakılmayacak bga cihazları bile araba parası olmuş zaten
Ek düzenleme: Toptancıların yarı iletken, çipset vb garanti vermediklerini de hatırlatayım, sıfır çip aldın bozuk çıktı, geçmiş olsun ne müşterinden parasını alabilirsin ne tedarikiçden ya yenisini sipariş vereceksin yada ettiğin zarar ile iade yapacaksın