İlginç olan durum nedir ileteyim; Burada ki çelişki aslında devasa boyutlar da şimdi durum şu : 'Orta da devasa bir Virüs savaşı söz konusu ve aşının zorunlu olmaması kanaatindesiniz. Pekala hocam. Anlaşıldı. Bu durum da Ölüme de tek gidişli bir bilet almak hiç fena olmazdı ancak biletler rastgele veriliyor haberiniz olsun.'
Haberler de ve de duyum aldığınız o ölen vatandaşlar onlar ölmeyi istemedi. Çoğu ya hiç aşı olmadı ya da gereksiz olarak gördü : 'Gereksiz. Saçma.. Neden aşı olmalıyım bunun mantığı nedir. Bu bir şekilde bir oyun olabilir mi? Belki de bu aşı olayı birilerinin para kazanması için yapılmış bir tutumdur. Bilemedim... Belki de Dünya'da fazladan insanın olduğu kanaatine vardılar ve de sürüyü seyreltmeye çalıştılar Thanos gibi..
Hocam neler oluyor hiç bir fikrim yok. Bu benim zamanına denk geldi. İlk defa bu denli bir salgın görüyorum. Modernleşme ve de medeniyet çerçevesinde bu durum daha hafif geçiyor. Geçmiş zamanlar da zannediyorum şu anki 250+ ölümlerden ziyade yüksek ihtimal milyonları bulabilirdi. Bir nevi şanslı, bir nevi de şanssız hissediyorum.
Ama hocam dikkatinizi çekerim ben 2 kere Covid-19 geçirdim. Ölmedim. Henüz! Ancak ölüp ölmeyeceğim konusuda tam bir muamma tabii ki.
Hocam size Ölümden, geçmişten, insanların çaresizliklerinden kasıt örnekler verdim. Hesabınızı iyi yapın. Tek bir can hakkınız var. Aşının görünür tayfta ne denli etkileri var geleceğe dair etkileri neler olur? Yoksa Dünya halkı yani hepimiz için aslında toplu bir soykırım mı geliyor? İnanın hiç bir fikrim yok. Görünen durumları kişiler açıklıyor ancak değişmediği ne malum? Hiç bir fikrim yok. Ancak bu aşı 'Koruyor' diyorlar ve bende oluyorum bu kadar basit. Aslında seçim yapmak konusunda zorunluluk dayatılmadan önce ben zaten çoktan birinci aşımı olmuştum. İkinci yakın zaman Covid-19 olduğum üzere erteleme durumu yapılmıştı. Az kaldı ikiyide olacağım ve gelecekte hep beraber durum hakkında görüşeceğiz.