İkinci el satış bir sosyal sorumluluk projesi değildir.
Elindeki ürünleri satanlar alıcılara yardım olsun, destek olsun diye satış yapmıyorlar.
Her satış bir ticarettir ve ticarette alıcı da satıcı da karını maksimize etmek ister.
Senin bir malı ucuza satın alma isteğin ne kadar normalse satıcının da o malı pahalıya satma isteği o kadar normaldir.
Ülkede enflasyon var fiyatlar yükseliyor ve insanlar ellerindeki kıymetleri başkaları da faydalansın diye ucuza vermek istemiyorlar.
Sosyal sorumluluk projesi mi dedim ki ben? Bunu anlamak çok zor değil.
1000₺'ye aldığın ürünün fiyatı elbette yükselebilir o anki fiyatı 1500₺ diye sen o ürünü 1000₺'ye satamazsın ne dinen ne de insani olarak ahlaklı bir ticaret değildir. Ama diyorsanız ki bizim ticaret anlayışımız bu eyvallah malınız kalsın der geçerim.
1 Pet bardaktan bile %300 kâr etmeye çalışan bakkal ne kadar kul hakkına giriyor ve insanları dolandırıyorsa fahiş fiyata 2. el satışı yapan insanlarda kul hakkına girip ************** yapıyordur. Malın ederi vardır piyasa değeri vardır, satıcıya göre gözüken değer laf cambazlığıdır kimse kimseyi kandırmasın. Ucuza almaktan da bahsetmedim, değerinde almaktan bahsediyorum.
Herkes arabasını Tofaş marka araca göre kıyaslıyor. Tofaş'a göre kıyaslama yapan Tofaş satsın derler adama.