saçma konu hocam, verim alanda çok kişi var, genel olarak olumsuz olsa da. yeterki alınan sitelerin değeri şişirilmesin, insanlar alacağı siteleri kendi analiz edebilsin
Verim alan çok kişi olması bu işin yapılmaması gerektiği anlamına gelmez. Ortada Google gibi bir firma ve bu firmanın politikaları var. Rakibiniz eğer bilmiyorsa ve siz de sürekli backlink paketlerine para basabiliyorsanız bir süreye kadar evet verim alabilirsiniz. Elbet er yada geç yakalanacak, sıralaması düşecek veya sitesi cezalandırılacak. Bu işin kuralı bu değil çünkü, bu iş böyle olmamalı. Bunu ben demiyorum Google diyor.
Backlink, SEO çalışmalarının bir parçasıdır. Bunu engelleyemezsiniz. Ancak kullanılan illegal yöntemler, aynı anda binlerce siteye girişi yapılan bağlantılar, bir site sahibinin haberi olmadan içeriğine eklenen bağlantı gibi yasa dışı yöntemlerin tamamı yasaklanabilir. Doğru yapılan backlink çalışmaları illegal bir durum olsaydı, devlet bizim firma açmamıza, fatura kesmemize, işimizi yapmamıza müsaade etmezdi. Çok sayıda site açan, geliştiren, ciddi hosting masrafları olan, anlaşmalı olduğu belirli periyotlar halinde ödeme yaptığı siteler aracılığıyla çalışan pek çok meslektaşımız var. Siz örneğin büyük bir market zincirine televizyona reklam veremezsin, bakkalların ekmeğiyle oynuyorsunuz diyemezsiniz.
Devletin bu konu hakkında yeterli denetleyiciliği olabileceğini düşünmüyorum. Malum sadece bu iş için değil, bir sürü meslekten insan var, herkes bir iş yapıyor. Herkesi denetleyen birkaç kişiyi başına dikmesi gerekmekte. Doğru yapılan backlink çalışmalarına zaten kimsenin bir sözü olamaz. Gerçekten bağlantı ve network gerektiren çalışmalardır, tamamlanma süresi yoktur ve sürekli gelişmeye devam eder. Bunun dışında insanların sitesini farklı sitelere ekleyerek, gerçek bir bağlantı olmadan oluşturulan bütün backlinkler zaten google politikalarına aykırıdır. Yukarıda verdiğim linkten politikaları detaylıca okuyabilirsiniz. Çok sayıda site açan, geliştiren, ciddi hosting masrafları olan arkadaşlar bu tarz paketler alıyorsa zaten yanlış yönlendiriliyor demektir. Oyunun çizgileri belli. Oyunun çizgilerinden çıktığın an artık bu oyunu oynamıyorsun demektir.