Merhaba, öncelikle R10.net'in işimde ve gönlümde yeri ayrı. Dışarda sohbetlerde R10 dışı arkadaşlara sürekli r10'dan bahsediyorum, merak ediyorlar ve bu ekosisteme giriyorlar. Yani burayı seviyoruz.
R10.net gelişsin isteğiyle açtığım bir konu
https://www.r10.net/off-topic/292434...e-ozellik.html

R10'daki iletişim özgürlüğüne güvenerek fikir belirtme hakkımı kullanmak üzere gelelim konuya...

Bugün report'tan bir mesaj geldi: Konunuz silinmiştir. Site satış konum silinmiş. Gerekçe ise, "Organik olmayan (Sahte) bir şekilde DA / PA arttırımı yapılmış sitelerin satışı yasaklanmıştır"

R10.net ayrıca şöyle bir bildiri yayınlamış:

https://www.r10.net/site-satisi/2934...ri-kurali.html

Evet, dikkatli bakarsak r10.net'in bu hamlesini anlıyorum ve haklı buluyorum. Site alacak kişileri korumak istiyorlar. HAKLILAR.
Bugün yukarıdaki konuyu açan moderatör hocamla da bu konudaki itirazımı paylaştım. Ancak gerçekten çok üzüldüğüm için konuyu gündeme taşımak istediğimi beyan ettim ve o da uygun buldu. Buna dayanarak konuyu açtım.

Şimdi, itirazım şudur: Değerli R10.net üyeleri, bugüne dek kimseye yalan konuşmadım ve kimsenin hakkına, 1 lirasına göz dikmedim. Forumda öne çıkan reklamlarda DA ve PA yükseltme hizmeti veren bir arkadaş gördüm. Epey kişinin alım yaptığını görünce hiç bilmeden siparişimi verdim. Yöntemini sordum ve illegal bulmadiğım için ben de sipariş verdim. Tekrar ediyorum bu kişi hizmetini r10.net premium paketleri ile reklam ediyordu.

Yükseltme hizmetini aldım, zaten deli gibi backlink ve içerik girdiğim sitem bubyükseltme ile daha da iyi hite ve reklam gelirine ulaştı. Ben de, "demek hakikaten bu hizmette illegal bir şey yok" diye düşündüm. Aradan zaman geçti ve sitemi satışa koymak zorunda kaldım. Neden? Çünkü askerlik ve iş için para gerekti.

Sitem satıştayken benden detay isteyenlere siteye harcadığım tüm parayı kalemleriyle birlikte aktarırken DA ve PA hizmetini de sayıyordum. Bir de, bu hizmeti almadan önce PA değerim zaten oldukça yüksekti.

Ve bugün report'tan gelen mesaja inanın o kadar üzüldüm ki vallahi yerle bir oldum.

SON OLARAK: R10.net'ten ricam şu, lütfen bu sitelerin satışına izin verin. Tek şartla izin verin. Böyle sitesi olanlar kategori mod'larından özel izin alsınlar ve satış konusunun en başına "bu sitenin DA ve PA değerleri doğal yöntemler dışında yükseltilmiştir" ibaresini yazsınlar. Yazmayanları dilediğiniz kadar banlayın, şayet ben yazmazsam beni ömür boyu banlayın.

@Coşkun Çetin; Bey, sizden rica ediyorum bu konuda bir kerelik inisiyatif gösterin lütfen. Böyle bir durumla karşılaşacağımı bilsem asla almazdım.

Herkese iyi forumlar.