umutulukurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Öncellikle şunu söylemeliyim, belirtmiş olduğunuz şeyler birbirinden farklı şeyler. Misal, web servis ile API'ın kullanımı farklıdır; Hava durumu çekmek ile login olmak için yapılması gereken işlemler farklıdır.
Tüm bu isteklerinizle ilgili örnek bir kod bulmanız zor fakat aşama aşama ilerleyerek tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
WebForms için Membership yapısını bu linkten inceleyebilirsiniz.
WebService için 2 farklı yöntem kullanabilirsiniz; Projeye dahil edebilir ya da WebRequest sınıfı ile Stream'e çevirip string ya da JSON olarak istemiş olduğunuz objeye çevirip kullanabilirsiniz.
Hava durumu çekmek için uygun bir API bulabilir ya da HttpAgilityPack vb. kütüphaneler ile bir sayfadan çekebilirsiniz.

Spesifik olarak takıldığınız yerlerde yazarsanız daha hızlı çözüme ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim
merhaba öncelikle ilgine teşekkür ederim, sadece login olmak derken apilerin token keylerinden bahsetmiştim authorization m antığından, ama api ile web servisinin ayrı oldugunuda öğrenmiş oldum.

Şimdi öncelikle, https://openweathermap.org/api kısmından, asp.net webforms kısmına, anlık hava durumunu çekmek istiyorum.
burada webforms için bulabildiğim kaynaklar sınırlı, hangi kısımlara göz atmalıyım ?