hocam benim sektörümde de çok ciddi paralar dönüyor aslına bakarsan. ama rakip olan firmaları söyleyeyim sana sektörde; Siemens, Honeywell, Bosch, Panasonic

yurt dışına çıkıyoruz bu sefer de karşımıza Çinli firmalar çıkıyor. Ben üretici değilim, tedarikçiyim. projelendirmesini yapıyorum, analizlerini yapıyorum. ihtiyaç duyulacak malzeme listesini çıkarıp tekliflendiriyorum. Ben küçük ölçekli bir firmayım. Benim gibi yüzlerce firma var bu sektörde. E her sektörde olduğu gibi merdiven altı imalat durumları bu sektörde de var. Son kullanıcı (büyük firmalar) aldığı malın sertifikasına bakıyor, onayına bakıyor. Küçük firmalar ucuz olsun diyor TSE olsun yeter bana diyor. Böyle olunca alt kesimde ciddi bir rekabet doğuyor. Ben merdiven altı ürün kullanmadım, vermiyorum da. Daha doğrusu veremem. Sektörüm yangın sektörü. En ufak bir problemde sigortanın karşısına ben çıkacağım. E sertifikalı ürün verirsem de zaten onlar da işin içinde oluyor genelde. Üretici olduklarından benden çok daha uyguna veriyorlar. Tabiri caizse iki ucu boklu değnek var elimde.
whatsapp üzerinden ileitşime gecın ıstersenız