SunZi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam valla o sistem herşey için abartı biraz yüksek gereksinimli ideal birşey istiyorsanız 2060 lı sistemleri tavsiye ederim..
Çok teşekkür ederim hocam, 2060 lı Monster bulamadım, diğer markalarda 2060 a göre çok pahalı geldi ya da ben tam bakamadım.

brkcnklm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de monster kullanıyorum. i5 10300h yani seninkinden daha düşük bir işlemciye sahibim. Ona rağmen arada arkadaşlarımla oyun oynarken sorunsuz şekilde ekran kaydı alabiliyorum. Senin işini hayli hayli görür yani anlayacağın.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam.

ByMalicious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam Huawei Matebook D16 kesin tavsiye ederim cunku uzun pil omru var ayrica H islemcisi var tam muhendis bilgisayari
İnceliyorum hocam, çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.

TagOnset adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
YouTube'de Network Chuck var. Güvenlik açısından da katkısı olur. Türkiye Ubuntu forumlarına da bakabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam.

Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadede program yazacaksın diyenler IDE olarak notepad++ kullanacak zannediyorlar galiba
Almışken bir kere alacaksın gibi düşündü. 16 RAMden aşağısı eziyet. SSD 1tb belki gereksiz fazla ama en az 522gb olsun.
O zaman hocam bunu almamı tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla. 512 gb normali zaten hocam, ama ben dedim ki alıyorum tek seferde alayım, bir şekilde dolacaktır diye düşündüm. Teşekkür ederim.

duhanguler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim selamlar öncelikle hayırlı olsun. Ben de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar Müh. okuyorum.

GTX1070 ekran kartlı, i8750h işlemcili bilgisayarım vardı. Ancak derslerde amfilerde şarj çok sorun olduğu için sattım. Eğer ciddi manada programlama ile uğraşmak istiyorsan Apple M1 işlemcili Macbook Air veya Macbook Pro almanı kesinlikle tavsiye ederim. Başka bir şeye ihtiyacın yok.

8GB RAM'e sahip MacBook Pro kullanıyorum. pt.com.tr üzerinden 12299TL'ye vade farksız 6 taksit ile aldım. Aynı zamanda tam zamanlı olarak bir ajansta yöneticiyim. Sürekli yazılımla, grafik tasarımla uğraşıyorum. Zaten hocaların %70'i MacOS kullandığını göreceksin.

Macbook Air alırsan minimum 12 saat şarjın gidiyor, Macbook Pro alırsan minimum 20 saat gidiyor. Okul zamanı full, en son parlaklıkta ekran hep açıkken kullandığım halde akşam eve geldiğimde %40 şarjı kalıyordu. Windows PC'ler ve intel işlemcilerin şarjı maks 4-5 saat dayanıyor hele Monsterlar 3 saat falan. Bende de Casper Excalibur G750 vardı.
İnceledim ama hocam peşin fiyatına taksit imkanı yokmuş. 12 ay seçincede vade farkıyla çok artıyor. Şarj önemli bir mevzu hocam evet haklsınız monster 3 saat civarıymış. İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim hocam.