Kardeşim selamlar öncelikle hayırlı olsun. Ben de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar Müh. okuyorum.

GTX1070 ekran kartlı, i8750h işlemcili bilgisayarım vardı. Ancak derslerde amfilerde şarj çok sorun olduğu için sattım. Eğer ciddi manada programlama ile uğraşmak istiyorsan Apple M1 işlemcili Macbook Air veya Macbook Pro almanı kesinlikle tavsiye ederim. Başka bir şeye ihtiyacın yok.

8GB RAM'e sahip MacBook Pro kullanıyorum. pt.com.tr üzerinden 12299TL'ye vade farksız 6 taksit ile aldım. Aynı zamanda tam zamanlı olarak bir ajansta yöneticiyim. Sürekli yazılımla, grafik tasarımla uğraşıyorum. Zaten hocaların %70'i MacOS kullandığını göreceksin.

Macbook Air alırsan minimum 12 saat şarjın gidiyor, Macbook Pro alırsan minimum 20 saat gidiyor. Okul zamanı full, en son parlaklıkta ekran hep açıkken kullandığım halde akşam eve geldiğimde %40 şarjı kalıyordu. Windows PC'ler ve intel işlemcilerin şarjı maks 4-5 saat dayanıyor hele Monsterlar 3 saat falan. Bende de Casper Excalibur G750 vardı.