ben anladim, okuduğunu anlama noktasinda sıkıntı yasayan sizsiniz bence. 20 yildan kastim aa korona diye virus varmış dur şuna aşı yapalim diye 1 yilda bulunmadi bu asi, calismalari zaten vardi onu demek istedim. pandemi patlayinca da tum odak noktasi bu asilara çevrildi ve cok kısa surede etkili asi bulundu (6 ay da olsa asi icin cok kisa bir bulus suresi) test konusunda da normal prosedur ile salgin prosedürü elbette ayni olamaz. grip degil bu. toplum sagligini sosyo kulturel hayatını eğitimini ekonomisini mahveden bir hastalik. boyle bir konjukturde 6 yıl beklemek akla mantiga sigmaz.
ayrıca hic bir devletin gordugu zarar ile asi geliri kiyaslanamayacak seviyede, siz hala komplo teorileri uretiyorsunuz. hani nufusu azaltma girisimi, insnalik uzerinde deney yapiliyor vs falan deseniz anlicam da, milyar dolarlik sektor demeniz gerçekten mantıksız. aşı satan ulkelerin pandemi bilancolarina da bakin.
dso nun ilan edememe nedeni de tam olarak buydu. kademelo tedbirlerin de nedeni. evet 1 aylik tam kapanma kökten çözecekti ama hic bir ulke emin olamadan bu ekonomik riski alamazdi. emin olundugunda da is isten gecmisti. duzen falan yok yani.
toplum bu konuda sizin gibi komplo teoricilerine degil bu memleketin yetiştirdiği bilim insanlarına guvenmeli. umarim basarabiliriz.
istedigine inanan sizsiniz, siz komplolara ben ise memleketin doktorlarına bilim insanlarina, bilime guveniyorum. sonucunu hep beraber göreceğiz
umarim haberlere yogun bakimdan katilan aşı olun pismanimcilardan olmazsiniz sizde. bu da son mesajımdi, istediginize inanmaya devam edin.
saglik sihhat dilerim
mobilden girdim yazim hatalari icin ozur
Hala ezbere konuşup zaman çalışıyorsun. 6 yıl beklemenin mümkün olmadığı bir durum olduğunu bildiğim için güvenilir gelmiyor.
Ayrıca komplo teorisi olan hiç bir durum yok. Siz inandığınıza inanın güvendiğinize güvenin. Ben güvenmiyorum.