Hayatımda eğer işletmeniz bir callcenter değilse ''bunun sebebi de ürünlerin kadınlara hitap etmesi ve yaptığımız araştırmalar neticesinde kadın muhatapları tarafından daha rahat anlatılması ve alternatif tercih sunumları konusunda daha da etkili olmaları. '' bunun kadar saçma bir araştırma görmedim. 12 yıl boyunca kendi sektöründe herkes tarafından bilinen bir markanın öncelikle satış danışmalığı ileri dönemde ise yönetici yardımcılığı ve son olarak yöneticiliğini yaptım. Kadın erkek karışık müşteri kitlesi içerisinde reel olarak çalıştığım bu dönemde öğrendiğimiz ve bildiğimiz bir nokta var ki, kadın çalışanlar erkeklere, erkek çalışanlar ise kadın müşterilere ürün satışı konusunda daha beceriklidir. Kaldı ki sosyal medya uzmanı arıyorsanız, ürünlerinizi ya da satışını yapacağınız bir objeyi uzak mesafeli satış olarak yapacaksınız. Bugün bilindik alışveriş sitelerinin canlı destek bölümüne bağlandığınızda size ''Merhabalar ben Cansu size nasıl yardımcı olabilirim'' dediklerinde Cansu diye kendini tanıttığı kişinin aslında bir Kamil olduğunu bilemezsiniz. Bu nedenle belirttiğiniz kriterde kadın muhatapları tarafından daha rahat anlatılması ve alternatif tercih sunumlar konusu fazlasıyla gereksiz. Dediğim gibi uzak mesafeli olup call center alanına bir arayış yapmadığınızı sosyal medya uzmanı arayarak dile getirmişsiniz. Bence uzak mesafeli ticaretlerde yazılı olmadan sözlü tanıtım yapılacak ve satışı olacaksa, o zaman cinsiyet kriteri koymalısınız. Yazılı iletişimlerde cinsiyete gerek yok.
Anladım. Sonuç olarak yine kadın arıyoruz!
sizin mantıga göre biz oyuncak satıyoruz oyuncağı anneler alıyor e-ticaret kısmını ben yapıyorum bu mantıkla benim çocuk olmam lazım ?
geçtim onu hocam BKNZ ( önemli olan işi iyi bilmek tesettür giyimmi misal ? erkek kadında daha çokta satabilir daha yaratıcı işlerde çıkartabilir )
kolay gelsin
Size de kolay gelsin.
Şart olarak kadın demişsiniz.
Kadın olsam ilana başvurmam eşime dostuma da uzak dur derim e-ticaret işi yapıyorsunuz 10 yılı geçkin e-ticaret sektöründeyim.
"Grafikerimizin ise özellikle ürün dekupelerini profesyonel seviyede yapıyor olması, logo, sosyal medya postları, banner gibi çalışmaları hazırlıyor olması gerekmektedir "
Sosyal medya postları banner gibi çalışmaları hazırlamayı anladım ama logo nedir 1 tane logo yapılıp konulur bunu da çalışan elemana değil profesyonel bir firmaya yaptırmanızı tavsiye ederim.
Verdiğiniz ilanda dediğiniz işler günün maksimum 1 saatini belki 2 saatini alacak işlerdir ofise çağırdığınız kişi geri kalan tüm vakitte sıkılıp işten soğur.
Eğer üniversite mezunu arayışınız varsa hemen bu fikirden dönün üniversite mezunu değilim önüme bir çok bilgisayar mühendisi arkadaş geldi hepsi üzülerek gitti. Üniversite' de e-ticaret veya sosyal medya ile ilgili öğretici bir bölüm ülkemizde yok dediğiniz iş tamamen tecrübe ve pratik işidir kim daha çok pratik yaptıysa o daha iyi olur.
Anlıyorum. Üniversite muzunu şartı olsaydı eğer orada bunu belirtirdim. Buradaki konu başvuruya yapılan azlık değil, bu alanda ilerleyecek arkadaşların kendilerine yatırım yapmamaları. Mesele bu.