adminmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Grafiker konusundaki şartımız kadın değildi. Sosyal Medya uzmanı konusundaki şartımız ise kadın bunun sebebi de ürünlerin kadınlara hitap etmesi ve yaptığımız araştırmalar neticesinde kadın muhatapları tarafından daha rahat anlatılması ve alternatif tercih sunumları konusunda daha da etkili olmaları. Kısacası ne fark eder değil tam olarak FARK EDER oluyor
Hayatımda eğer işletmeniz bir callcenter değilse ''bunun sebebi de ürünlerin kadınlara hitap etmesi ve yaptığımız araştırmalar neticesinde kadın muhatapları tarafından daha rahat anlatılması ve alternatif tercih sunumları konusunda daha da etkili olmaları. '' bunun kadar saçma bir araştırma görmedim. 12 yıl boyunca kendi sektöründe herkes tarafından bilinen bir markanın öncelikle satış danışmalığı ileri dönemde ise yönetici yardımcılığı ve son olarak yöneticiliğini yaptım. Kadın erkek karışık müşteri kitlesi içerisinde reel olarak çalıştığım bu dönemde öğrendiğimiz ve bildiğimiz bir nokta var ki, kadın çalışanlar erkeklere, erkek çalışanlar ise kadın müşterilere ürün satışı konusunda daha beceriklidir. Kaldı ki sosyal medya uzmanı arıyorsanız, ürünlerinizi ya da satışını yapacağınız bir objeyi uzak mesafeli satış olarak yapacaksınız. Bugün bilindik alışveriş sitelerinin canlı destek bölümüne bağlandığınızda size ''Merhabalar ben Cansu size nasıl yardımcı olabilirim'' dediklerinde Cansu diye kendini tanıttığı kişinin aslında bir Kamil olduğunu bilemezsiniz. Bu nedenle belirttiğiniz kriterde kadın muhatapları tarafından daha rahat anlatılması ve alternatif tercih sunumlar konusu fazlasıyla gereksiz. Dediğim gibi uzak mesafeli olup call center alanına bir arayış yapmadığınızı sosyal medya uzmanı arayarak dile getirmişsiniz. Bence uzak mesafeli ticaretlerde yazılı olmadan sözlü tanıtım yapılacak ve satışı olacaksa, o zaman cinsiyet kriteri koymalısınız. Yazılı iletişimlerde cinsiyete gerek yok.