Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
R10'da bu çok zor. Şöyle ki yüzlerce farklı sektör var günde binlerce ticari konu açılıyor hepsinin tek tek incelenmesi, proğramların, yazılımların, eklentilerin, sitelerin vb. kontrol edilmesi teknik olarak imkansız.
Aynı zaman da konuları kontrol ederek onayladığımız zaman yapılacak ticarete de aracılık etmiş sayılırız ve oluşabilecek anlaşmazlıklarda, açılacak davalarda taraf oluruz. Maalesef işin mutfağı özellikle ülkemizde düşünüldüğü kadar kolay değil.

Güvenli E-Ticaret'i açtığımız zaman bu dediklerinizin çok daha fazlasını orada yapıyor olacağız fakat forum ortamında bu imkansız.

Zorunlu olmadığımız halde kullanıcıların mağduriyetlerini en aza indirebilmek adına binlerce satır kural yazdık. Her kategoride ve o kategorinin her alt kategorisinde kurallar mevcut. Bu kuralları sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda sürekli geliştiriyoruz.

Bugüne kadar benim bu konu hakkında bilgim yoktu. İnsanlar kendi çalıştığı sektörleri ile ilgili bizim herşeyi bildiğimizi. Konuları tek tek takip ettiğimizi düşünüyorlar.

Bugün bu konu hakkında farkındalık oluştu ve DA, PA konusunda insanları yanıltarak site satışı yapmaları etik değil, verilen örneği haklı buldum. İnsanları kandırmaya çalışanlar hakkında yeni kural yazılıyor bugün.

Fake DA PA yükseltmek için açılan konular yasak. Fake olarak DA, PA gösterilen sitelerin satışını yapanlarda uzaklaştırılacaklar.
Coşkun hocam bu konuda öncelikle arkadaşımızın/abimizin fikrine katılarak şunları eklemek istiyorum. R10 yönetimi/idaresi bünyesinde ek istihdam ve gelir sağlamak üzere ücretli bir onay hizmeti verilebilir. Denenerek onaylanan bir hizmetin yanında R10 onayı şeklinde ibare yer alabilir. Ayrıca R10, bu onay sonrasında gerçekleşecek herhangi bir iş için sorumluluk/kefil durumu gözetmeyeceğini belirtebilir. Bunu kendi lehinize ve forum kullanıcılarının ticarete biraz daha güvenle yaklaşmasına sebep olarak kullanabilirsiniz. Kolay bir işlem değil fakat değerlendirmenizi isterim.