hala boş yorum yazanlar var
aşı olan da ölüyormuş, aşı olunca ölmemenin garantisi yokmuş, genelleme yapmak yanlışmışmuşmiş.
haber izleyin biraz, forumlardan okuduklarınızla yaklaşmayın böyle ciddi bir konuya.
kaç tane hastane çıktı, sadece benim denk geldiğim 15-20 vardır Türkiye'de , hepsinin de röportaj veren doktorlarının bağıra bağıra kendini parçalaya parçalaya dediği yogun bakımların %80-90 ı hiç aşı olmayan, geri kalanı da tek doz olan, 2. dozu olan ama antikor oluşma süresi geçmeyen, ya da 2. doz olan antikor oluşma süresi de geçen ama kronik ağır hastalıgı olanlar. sağlıklı bir yapıda olup da aşılarını da tam olanlardan neredeyse hiçbirisi yogun bakımlık seviyeye gelmiyor. daha neye genelleme yapılmayacak ? gayette çok yüksek oranda genel durum, ölenler çok yükske o ya da bu sebeple aşısını ihmal edenler, bu kadar basit.
sizin gibi yaklaşanlar yüzünden zaten insanların kafası karışıyor.
genelleme yapmak son derece dogru, istatistikler var, rakamlar var. bırakın artık şu spekülasyon yaratma işini, ölüyor insanlar, aşı olup maske takanlar da vefat ediormuş? % kaç allah aşkına ? yıldırım çarpmasından da insan ölüyor, o zaman kabloya çıplak el dokunalım.
ekonomi zaten çökük, gelecek neslimizin eğitimi aksıyor. herkes aşılana kadar bitmeyecek işte bu, çok mu zor bunu anlamak.
devlet acilen bu işe el atmalı, toplum saglıgını, ülke ekonomisini ve hepimizin çocugunun eğitimini geleceğini etkileyen bu konuda, saçma sapan nedenlerle aşı olmayanlar yüzünden mağduriyet yaşanmasına izin vermemeli. çip takılacak diye aşı olmayan var ya, ya da içeriğini bilmiyormuş, genlerini etkileyecekmiş. ilkokulda oldugun aşının içeriğini ne kadar biliyorsun da oluyorsun.
aşısızların eğlence mekanlarına, lokantalara vs. girmeleri yasaklanmalı, aşısız patronlar, esnaflar haftalık pcr testi olmadan dükkanının açamamalı, sebepsiz sokağa çıkmaları da yasaklanmalı her haftada parasıyla pcr testi olmaları, testsiz dışarı adım atmamaları sağlanmalı. o zaman nasıl herkes aşısını oluyor. toplumu etkileyen bir konuda bireysel özgürlükler bir yere kadar.
aşı var, insanlar aşı olmuyor, şaka gibi, ceremesini bütün ülke çekiyor.
hayır sonra çıkyıorlar yogun bakımda pişmanım diye röportaj veriyorlar, ona sinir oluyorum. senin pişman olman toplum hayatına verdiğin zararı değiştirmiyor ki güzel insan