Bende aşı karşıtıyım. Sebebi ise hiç bir pandemik hastalığın aşısının 1 yılda bulunup kullanılmaya başlamasının mümkün olamayacağı gerçeği.
Aşıların minimum 5-6 sene etkileri gözlenmeli bu süre sonunda risk görülmez ise kullanıma sunulmalı. Olması gereken prosedür budur.
Bu aşının etkileri 5-10 sene sonra ortaya çıkarsa ne olacak? Geçmişte çok örneği var. Daha da kötüsü kalıtsal etkileri bizden sonra ki kuşaklara bırakacağı hasarını bilmediğimiz bir miras olacak.
Evden çalışıyorum, pandemi bitene kadar dışarı çıkmayacağım, acil bir durumda toplu taşıma kullanmayacağım gibi kendi önlemlerim var. Kendimden önce başkalarının sağlığı için.
Aşı olana da olmayana da kimse yaftalamada bulunamaz. Zaten kanunende kimsenin böyle bir hakkı yok.
Bir kaç tanıdığım aşıdan sonra hayatını kaybetti. Burada önemli olan bilinçli olmak ve korunmak. Bir çok kişi aşı olduktan sonra rahat davranmaya başladı bana birşey olmaz diye. Maskeyi, mesafeyi gevşettiler taşıyıcı olup başkalarına da belki bulaştırdılar.
Aşı olanla olmayan arasında cok bir fark görmüyorum bilinçsiz olduktan sonra. Aşı oranları artmasına rağmen sürekli rakamlar ve ölüm oranları artış gösteriyor mesela toplumsal bir sonuç alamıyoruz bu da bilinçsizliğin bir örneği. Aşı olan artık bir şey olmaz zannediyor. Kısıtlamalar kalkıyor herkes pandemi bitmiş gibi davranıyor.