Eski bir belediye çalışanı olarak nasıl zarar ettiğini söyleyeyim. Bu arada işten çıkma sebebim askerlikti yani malum parti tarafından torpilli alınanlardan değildim ve belediyenin farklı bir iştirak şirketindeydim. Hepinizin bildiği üzere İspark'larda elemanların elinde bir RF cihazı var ve o cihazlarda olası bir arıza durumunda müdahale edilebilmesi için manuel olarak sistem giriş şifresi bulunur. Bu şifre bir şekilde ele geçiriliyor ve atıyorum günlük 1000 araç okutması yapılan bir yerde çalışanlar 200 aracı RF ile okutup cihazı manuel şifre ile sıfırlıyorlar. Merkezden sorduklarında 200 araç geldi diyerek onun ödemesini teslim ediyorlar kalan 800 aracın parasını cebe atıyorlardı. Ve bu öyle birkaç kişi değil çok fazla sayıda kişi tarafından yapıldığı tespit edilmişti. Bu olayda bir önceki belediye yönetimi döneminde olmuştu böyle olunca da personel maaşları vs derken deli kar etmesi gereken kurum yüksek zararlar etti.
Ayrıca mevcut yönetimin gelirlerini düşürmek amacıyla belediye iştiraklerinden Beltur'un elindeki iyi iş yapan neredeyse tüm mekanları (hastaneler, Hidiv Kasrı, Galata Kulesi vs) adamların ellerinden aldılar ki belediyenin gelir miktarı azalsın. Hala adamlar yönetimdekilere ne yapabilirler ki diyenler olduğunu görünce gülesim geliyor