Araştırmayı, her görüsü her tarafı objektif bir şekilde inceleyip mantık ve analitik kuralları dairesinde objektif doğruları bulmaya çalışan bir insanım.
Hikaye, bir arkadaşımız Ahmet Anapalı isimli bir "tarih anlatıcısının" Atatürk ile ilgili bir videosunu gönderdi ve izlememi rica etti. Video tarafsızca sonuna kadar izledim.Sonunda ise başladım analizini çıkartmaya.
Anlatıcı Kadir Mısrıoğluna yakın bir anlatım tarzı uyguluyor tek farkla. Bu fark reddemeyeceği doğruları kabul edip, aradaki boşlukları mantığa aykırı kıyaslamalar ile ve sui-zana (kötü niyete) sahip hikayeler ile dolduruyor. Yaptığı 90 sonrası nesillere yarlanmış yeni bir beyin yıkama metodu. Çünkü 90 sonrası nesil bilgi araştırma konusunda önceki kuşaklardan daha iyi seviye ve Kadir mısrıoğlunun tüm işkembeden uydurulma hikayerini çözüp yalancı olduğunu ortaya koyabiliyor. Bu arkadaş Kadir mısrıoğlunu işkembe yöntemi ve tarih biliminin kanıt metodolojisini birleştirip bu yöntemi oluşturmuş.
Örnek İfade : Mustafa Kemal hark okulunda başarılı bir öğrenciymiş. Karneleri müzede duruyor.. Birinci değilse bile ilk beştedir. Fakat zaten fakir bir aileden geliyor mecbur okumaz zorunda, zengin olsaydı böyle okumazdı zaten. Tek şansı okumak olduğu için bu kadar başarılı olmuştur okuda. Burada ilk önce tarih bilimine uygun bir biçimde doğru olanı yani başarılı bir öğrenci olduğunu kabul ediyor. Yani rüşvet verdi, torpil yaptırdı, sınav sorularını çaldı diyemiyor. Tarihi belge var karşısında. Ama daha sonra ise bir sui-zan içeren, yani hiç bir şekilde delillendiremeyeceğiniz veya reddedemeyeceğiniz kötü niyetli bir hikayelendirme yapıyor. Bu yöntem sayesinde hem yalancılığını tarih bilimine uygun bir şekilde gizliyor hemde amacına uygun propaganda yapıyor.
Sizlere sorum şu : Bir insan, bu ülkenin ekmeğini yiyen, cumhuriyetin nimetlerinden yararlanan bir insan bunu neden yapar? Neden bu kadar ustaca yöntemlerle insanların beyinlerini yıkamaya çalışır? İnsanların hayatlarını, düşünce sistemlerini, yaşam tarzları dolaylı ve direkt olarak olumsuz etkileyecek şeyleri neden yapar?
İnanın bunu aklım almıyor. Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.