Psikoloğa gitmeni önermem. Video ile vs ilede geçebilecek bir olay olmaz genelde. Psikologların verdikleri ilaçlar sadece beyin uyuşturuyor. Benim size tavsiyem anksiyete düşünmeye başladığınızda derin derin nefes alıp verip tamamen başka bir olaya yönelmeniz. Mesela bilgisayar başındamısınız kalkın 5 dakika dışarda yürüyün derin derin nefes alıp verip. Birde risale-nurda böyle bir söz vardı beni çok etkilemişti.

Kalbin beş yarasına beş merhemi 1
EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.

Öyle ise, şu musibetli vesvesenin aksâm-ı kesiresinden kesîrü’l-vuku olan yalnız Beş Vechini beyan edeceğim; belki sana ve bana şifa olur. Zira şu vesvese öyle birşeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tard eder. Tanımazsan gelir, tanısan gider.

https://sorularlarisale.com/risale-i...inci-makam/368

Birde en önemlisi onu yoksaymaktır. Herhangi birşey hakkında anksiyetemi yaptınız. Mesela ocak açık mı kaldı? Bir kere kontol ettikten sonra bir daha asla kontrol etmeyin. Ve yanarsa yansın diye boşverin gitsin