orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam işte ben İstanbul’da yaşıyorum bu bahsettiklerine İBB Başkanı karar veriyor. Şirketlerin de başkanı yine İBB Başkanı. Bunun kararı mecliste alınmıyor olağanüstü belediyeyi etkileyebilecek nitelikte olanlar dışında. Şirket yönetim kurulu diye bir kavram var. Onu geçtim hatalardan İstanbullu haberdar. Bırakın o zaman biz İstanbul’dakiler konuşalım. Ben konumda tahminlerin olmasından hoşlanmıyorum. Somut sohbet etmek daha güzel. Ortada rakamlar var, beceriksizlik var, hata var…
ibb nin zarar etmesindeki en büyük etken kontrolsüz gelirdir. Eminönü nde sayısı kez şahit olduğum olaydı. Otoparkçıya 8 liramı ispark ücreti 5 lira verin. fiş kesmiyordu cebe indiriyordu. İspark görevlilerin hepsinin altında araba mevcut. 2.000 lira maaşla alabilecekleri şeyler değildi. İkinci dalavare ise ordaki dükkanların önü ispark a ait olduğu halde dükkancılar rüşvet vererek araç park ettirmeyip kendi menfaatleri için işgal ediyordu. İbb istanbul kartla ödemeyi kabul etmeye başladı, bu nakit akışını engelleyebilmek için. Nakiti kesitiğin anda bu çark kesilir. Görevli cebe indiriremez