SunZi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet bu konuyla alakalı çok fazla araştırma yaptım. Önümde Almanya'ya gitme gibi bir fırsatım var. Aslında yaşam standartlarıma yetecek ve kendimi düzenimi kuracak hatta artacak kadar bir birikimim de var. Ancak burada dil konusu da başlıyor. Almanya da arkadaşlarım ve akrabalarım var onlardan bilgi alıp araştırmalar yapıp duolingo gibi platformlardan kendimi geliştirmeye çaılışıyorum.
Evime yakın bir lokasyonda kurs olsaydı kursa başlayacaktım ancak oda beni bu açından şansızlığa uğrattı. Yorumunuz için teşekkür ederim..
Almanca dil seviyeni bilmiyorum, İngilizceniz temel de olsa vardır. Okullarda verilen dersin yanında dil bilginiz kötü olsa yurtdışı seçeneğini ön planda tutacağınızı da zannetmiyorum. Almanca ve İngilizcem aynı seviyede diyorsanız bu yıl boyunca Almanca kursuna gitmenizi tavsiye ederim. Eğer İngilizce daha ön plandaysa bir yıl İngilizce kursu alarak yurtdışında yaşamınızı rahat geçirebilirsiniz. Oraya gittikten sonra Almanca'yı öğrenmek de hiç zor olmaz muhtemelen. Birikiminiz varsa mutlaka danışmanlık hizmetleriyle görüşün derim.