Tepkilerinizi anlıyorum. Ve daha iyisi için ne gerekiyorsa yapacağım.
https://www.r10.net/uye-ozel/2929770...istiyorum.html
Google için hızını optimize etmek istediğiniz wp sitelerinizde bazı eklentilerden uzak durmalısınız.
Popüler, 5 yıldızlı, milyonlarca indirilmeye sahip olmasının bir önemi yok.
Aşağıdaki eklentiler performans kara listesindedir.
- Contact Form 7
- Disqus Comment System
- Jetpack
- Broken Link Checker
- NextGen Gallery
- Revolution Slider
- All Social plugins
- Yet Another Related Post
- WordFence
- EWWW Image Optimizer
- Updraft/Plus
- Similar Posts
- WordPress Multilingual (WPML)
- WP Super Cache
Hepsinin alternatifleri var. Onları kullanabilirsiniz.
Bu listeyi kontrol ederek kendi sitenizle karşılaştırın. Ve kullandıklarınız varsa alternatifleriyle değiştirin.
Bir önceki konumda benzeri amaçlarla sitenizi iyileştirmek içindi.
https://www.r10.net/google-optimizas...trol-edin.html
Herkese faydalı olması ümidiyle.
Saygılar ve sevgiler...
BİZZAT DENEYİM EDEN ARKADAŞLARIMIZIN BAZI YORUMLARI
Contact form 7 ve WP Forms Lite karşılaşmasında Contact Form 7'nin de en az WP Formst Lite kadar yüksek performanslı olduğunu düşünüyorum. Maksimum performans için functions.php'ye yazılacak php kodlarıyla Contact Form 7'nin dosyalarının sadece contact form 7 ile oluşturulan contact form içeren sayfalarda yüklenmesi sağlanabilir. Ancak Revolution Slider'e gelirsek, revolution slider'ı yüklettiğimiz sayfada revslider jslerini ilk kullanıcı aksiyonuna kadar geciktirmezsek (delaying js) sayfa çok ciddi performans kaybı yaşıyor. Revslider jslerini geciktirirsek de slider ilk kullanıcı aksiyonunda yükleniyor ve ux kaybı oluyor. Bunun yerine sliderin daima sayfa düzenleyicinin (elementor, wp bakery page builder vb.) slider/carousel modülüyle yapılmasından yanayım.
Yet Another Related Post gibi eklentilerin de contact form 7 gibi toplam dom elementi sayısına katkısı çok az. JS ve CSS kodları da gayet hızlı çalışan yapılar. Kayda değer performans kaybı yarattığını düşünmüyorum.
Wordfence, Broken Link Checker, UpdraftPlus gibi eklentiler wp cron'u kullandığından kısa süreli olsa da bir miktar sunucu kaynağı harcayabiliyor. Bunun için 1 core cpu ve 1 gb ramli, 1 mb/sn i/o'lu düşük kaynak miktarına sahip hostingler yetersiz kalıyor çoğunlukla. Ama bu eklentilerin işlevleri ve avantajları ele alındığında çözüm eklentileri kullanmamak değil, hosting kaynaklarını arttırmak olmalı. Benim görüşüm bu yönde. Kesinlikle kullanmayın demek çok abartılmış bir söylem olmuş.
WP Super Cache'ye gelirsek zaten başarısız, işe yaramayan, temiz kodlanmamış bir eklenti. WP Rocket, Nitropack gibi eklentilere rakip bile olamaz.
WPML ise çok fazla statik kaynak enqueue etse de Polylang gibi rakibi bile WPML'in yanına yaklaşamıyorken kesinlikle kullanılası bir eklenti. Multilingual site oluşturmak için tekelleşmiş bir eklenti. Site ve wpml statik dosyaları optimize edildiğinde siteyi ciddiye alınacak derecede yavaşlatmıyor.
Özet olarak bu listeden asla kullanmayın denebilecek tek eklentinin Revolution Slider olduğunu düşünüyorum. Listede contact form 7, yet another related post gibi çok basit ve hafif eklentiler varken, wordfence gibi performansa olumsuz katkısı orta düzey olan eklentiler de var. Hatta Revolution Slider gibi performansa olumsuz katkısı çok yüksek olan eklenti de var. Söz konusu performansa etkisi değişken eklentiler içeren bu liste için bu kadar ciddi bir iddia sunman ve kesin kalıplar kullanman yeterince mantıklı olmamış. Ama diğer tüm yararlı paylaşımların gibi bunun da yararlı olabileceğini düşünmüşsün. Bunun için teşekkürler. Ancak çoğunluk niyetini umursamamış ve görüşlerini belirtmek ve kibarca uyarmak yerine, seni tanımıyormuşçasına onlarca yararlı paylaşımını bir anda unutup seni linç etmiş. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.