İroni yapmadım, dil öğrenirken ana dili düzgün kullanmak diğer dili öğrenirken büyük kolaylık sağlıyor, benim branşım İngilizce idi okurken

İngilizce bilen biri de Almancayı iyi konuşabilmeli ona bakarsak ama öyle olmuyor hocam.
Dil konusu genellemelere gelmez, bilimsel bir tarafı var çünkü.
Ben sana Türkiye'de yaşayan burada doğmuş büyümüş Türkçeyi çok zor konuşan, ilkokul 2 terk ve şu anda bile okuma yazma bilmeyen birinin internette bol bol almanlarla konuşarak şu anda şakır şakır almanca konuşup yazdığını desem nasıl açıklayacaksın hocam?
A harfini bile yazamıyor. Türkçe önüne bir yazı koy okuyamıyor. Türkçe, ural altay dil aile grubundan... Almanca ise hint - avrupa dil aile grubundan. Gramerinden yapısına kadar acayip farklı. Türkçeyi dediğiniz gibi şekilde öğrendikten sonra almanca öğrenme zorluğu 2 kart artacaktır.
Elbet avrupada polonyada, almanyada vs. tanıdıklarınız vardır. Sorun bakalım oraya giden Türk kökenli vatandaşlarımız ne kadar sürede oranın dilini öğreniyor. Kürt kökenli vatandaşlarımız gidince ne kadar sürede öğreniyorlar? Size ne cevap verecekler? Kürtçe hint avrupa kökenli bir dil aile grubu olduğu için daha kısa sürede öğreniyorlar.