Merhabalar
Mevzuyu en baştan anlatıyorum hikaye dinlemek istemeyen alttaki yazıyı okuyabilirler şimdiden cevaplar için teşekkürler. Kısa özet:
Arkadaşlar 200mbps
türkcell fiber internetim var evimiz müstakil olduğu için interneti 2 aile ortak kullanıyoruz,bundan dolayı alt kattan üst kata 10mt cat7 kablo çektim ama 100mbps hızı ile bağlandı ve modem lan ara yüzünde 100mbps gözüküyor,lakin 1.5mt
patch kablo ile denemelerimde gigabit bağlantı sağladım ama cat7 ile ne yaptıysam
gigabit bağlantıyı çözemedim 100mbps yi kabullendim ve 1 yıl kullandım.Ekran kartım bozulunca geforce now aldım ve geforce now da paket kaybı yaşattı (patch kablo ile yaptığım test sonuçları aşağıda),cat7 de sorun olduğunu düşündüm ve
Etk CAT6 F/UTP 23AWG kablosunu satın aldım buda standart rj45 lere uymuyormuş
endüstriyel rj45 aldım A-MO6A 8/8 HRS model buna da uymadı
keystone duvar pirizine bastım mecbur,bağlantıyı yaptım ne göreyim gene 100mbps alıyorum patch kablo ile 1000 gigabit bağlantı kuruluyor delirmek üzereyim 10 metre mesafeye gigabit bağlantı sağlayamıyorum 400tl para harcadım jacklar kablolar biri bişi desin lütfen ne yapmam gerek nerede hata yapıyorum.
Arkadaşlar geçen sene Türknet adsl kullanıyordum takribî 80-90 mbps alıyordum,bir yerden sonra crc hataları snr düşmesi gibi sorunlar yaşamaya başladım dedim bina içi kablolamayı yenileyeyim ne alayım derken baktım cat6 yeter deniyor ben fantezi yapayım sağlam bir şey alayım dedim gittim 30 metre reçber marka SL900 S/F23 cat7 kablo aldım,bunu 30 metre kime kestirdin diye sormayın o ayrı hikâye zaten kargo vs geçen sene 200 tl gibi bir para verdim bu kabloya,neyse elektrikçiye çektirdim 10-15 metre kullandı hat daha iyi oldu,3 4 ay sonra türkcell den gelmişler fiber için imza almaya hemen bastık imzayı 1 2 hafta derken kuruldu, 200mbps paket bağlandı oh ne kadar güzel dedim ama bir sorun vardı 2 aile kullanıyorduk benim bu paketin hakkını verebilmem için eve kablo çekmem gerekliydi, kalan cat7 kabloyu aldım duvarı deldim kabloyu geçirdim sıra çalmaya geldi ne göreyim elimdeki jacklar uymuyor hadi bakalım, ara ara şehirde yok internetten cat7 jack 6 tanesine 30 tl verdim geldi kabloyu basana kadar anam ağladı parmak uçlarım parçalandı, neyse cat6 penseyle onu da bastım her şey okey mi okey teoride fıstık gibi İnternet'im oldu kurulumu bitirdim speed teste girdim ne göreyim max 100 mbps geliyor modem ara yüzünde lan çıkışı 100 mbps hadi bakalım, leptopu alıyorum 1.5mt patch kablo ile bağlıyorum çıkış 1000 oluyor allahım uğraş uğraş yok İnternet'te bu sorunu yaşayan yok donanım haberde konu açtım çözüme kavuşturamadık yanlış çakım vs diyenler oldu mhz yüksek diyenler oldu yok da yok 100 e tama ettim ta ki geçen haftaya kadar, font yüklerken birden ekran gitti ve ekran kartım bozuldu hadi bakalım ne olacak uydurma bir ekran kartı takayım alayım geforce now paşa paşa oynarım 1 kart alacağım parayla 6 yıllık geforce now alıyorum dedim direk 3 aylık geforce now aldım çalıştırdım negöreyim paket kaybımı dersiniz ms mi dersiniz hat berbat, allahım delirecem gene laptobu al git modeme patch ile bağla geforce testini yap değerler fıstık gibi ihale cat 7 kabloya kaldı tamam dedik eyw ara ara güzel bir cat 6 buldum Etk CAT6 F/UTP 23AWG 20 metre de bundan aldım kablo geldi nasıl heyecanlıyım dedim bu sefer olacak ne göreyim bu da standart rj45 e uymuyor allahım ne yapacağım, forumlardaki konuları hatim ettim ya keystone ya da cat 7 jack alacaksın diyorlar keystone elimde var ama ben ille rj45 e basacam bu kabloyu,gittim endüstriyel rj45 aldım abi eve sanki data center kuruyorum 10 netre mesafe altı üstü neyse tatile çıktım jacklar geldi oh oh ne güzel dedim bugün aldım elime ne göreyim bunlarda uymuyor kablo telleri çok kalın düzenleyiciye sığmıyor, ya sabır dedim keystone a basacaz başka çare yok zar zor ona sıkıştırdım bastım modeme taktım gene 100mbps geliyor dizlerimin üstüne çöktüm bir an hepsini koparasım geldi gene aldım patch kabloyu gittim baktım gene 1000mbps biri bana bişi desin aklımı yitireceğim 10 metre mesafeye gigabit bağlantı kuramıyorum 400tl para harcadım fiber dönüştürücü alsaydım keşke de bu boka bulaşmasaydım biri lütfen yardım etsin. Modem:HG255s lan 2 ye tv box bağlı lan 3 e şuan cat 6 bağlı cat 7 de de 100mbps idi patch kablo ile:
cat7 ile