Arkadaşlar sorum şöyle,
Kız arkadaşım bir giyim mağazasında calısıyor 12 saat calısıyor ve günlük 100 tl para veriyorlar dükkan sahipleri ilk başta geçici almışlardı daha sonra calısmasını beğenince daimi kal senden memnunuz vs. diyip işi devam ettirdi lakin sigorta yok maaş yok yemek yok vs. vs. hiç bir imkan yok sadece 12 saat ayakta calısma 100 tl günlük para bunun içinde mola 5 dakika var ya da yok bu şekilde calıstırıyorlar sürekli dükkan sahipleri geçen ay tatile gittiler gezmeye buna dükkan sahibi şöyle demiş ben gelince sana sigorta yapacağım ben gelene kadar hiç bir yere cıkma çünkü kız arkadaşım işten cıkacağım sigortalı bir iş bulacağım demiş o da beklersen ben sana yaparım diyip kızı bekletiyordu kaç haftadır geçen gün gelmişler dükkana bile uğramamış ve kıza sigorta hakkında hiç bir şey dememiş şimdi bugunde biz 1 hafta bir yere gezmeye gidecez 1 hafta kimseye izin yok dükkan sizde duracak demiş calısanlara benim kız arkadaşıma da 1 hafta sonra gelince senin sigortanı başlatırız demiş yani sürekli bir oyalama bir öteleme var ortada

Olay bundan ibaret şimdi sorum şu ;
- biz bunları nerelere şikayet edebiliriz nasıl cezai yaptırım uygulattırabiliriz akılları başlarına gelsin diye kurnaz olduklarını düşünüyorlar çünkü bu konuda en ağır nasıl bunlara mağduriyet verebiliriz bilgisi olan var mı ?