Dinimize Türkiye'ye özel yeni bir güncelleme gelmis onun sonucu haram oldu 😅
Dindeki sevap ve günahlar ülkelere göre gelmez. Dine güncellemede gelmez. Mâide Suresinde Allah (C.C)
" Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak İslâmiyeti beğendim." Buyurmuştur. Yani islamda eksik yoktur her şey tamamlanmıştır. Onun dışında midye konusuna haram diye fetva veren diyanet değil imam Ebu Hanife'dir. Ebu Hanife MS 14 Haziran 767 de vefat etmiştir. Ölümünün son günü bu fetvayı verse kaç bin sene geçmiş üzerinden bir hesaplayın. Keza şafi mezhebine göre ise midye haram değildir onun fetvasını da diyanet değil imam Şafii vermiştir kendisi de MS 20 Ocak 820 de vefat etmiştir. Velasıl kelam haram diyen mezhep imamı da helal diyen mezhep imamı da bu fetvaları vereli yüzlerce sene olmuş. Ne dine güncelleme gelmiş nede bu fetva Türkiye'ye özel bir şey. Bilginiz olmayabilir saygı duyarım bizde nice bilgileri bilmiyoruz ama Müslümanım diyorsanız islama karşı daha saygılı konuşmak gerekir. Eğer müslüman değilim diyorlarsa zaten sözümüz onlara değil.