Merhaba arkadaşlar ben de sizler gibi senelerdir seo ile uğraşıyorum. İki sitede çözemediğim sorunlarım var. Çok uğraşmama rağmen ben çözemedim. Daha bilgili dostlardan destek istiyorum. Desteğiniz ücretsiz veya ücretli olabilir her iki hal de değerlidir benim için.
Site-1 Bilgileri: Wordpress ve Woocommerce ile oluşturulmuş e-ticaret sitesi. Google sitenin bazı sayfalarını indexliyor, bazılarını indexlemiyor. Ürün url'sini Google'de arattığımda o sayfa değil başka sonuçlar geliyor. Search console'den test yaptığımda Gönderilen URL bulunamadı (404) diyor.
Problemli ürün sayfalarını url canlı test et dediğimde google şu mesajı veriyor:
"aggregateRating" alanı eksik (isteğe bağlı)
"review" alanı eksik (isteğe bağlı)
"brand" alanı eksik (isteğe bağlı)
Genel tanımlayıcı (ör.gtin, mpn, isbn) verilmemiş (isteğe bağlı)
Site-2 Bilgileri: Wordpress bir kişisel sitedir. Site eski, yaklaşık 15 senelik bir sitedir. Bütün sayfaları index almış görünmektedir. Seo çalışması yapılmıştır. Google'de bilmediğim sebeplerden dolayı daha önce ilk sayfalarda olduğu bir çok anahtar kelimede artık ilk 25 sayfada gelmemektedir. Arama kelimelerinde Yandex'te durumu fena değil. Fakat Google'yi çözmeye çalışmaktan seo çalışması yapacak vakit kalmıyor ve siteler daha da geriye düşüyor.
İki site için ortak bilgiler:
* Yandex'te problem yok gibi. Problem Google sonuçlarında.
* Sitemap için Auctollo'nun XML Sitemaps eklentisi kurulu.
* Browserin adres çubuğuna
https://www.siteismi.com/sitemap.xml yazdığımda sitemap geliyor. Ama ftp'den servere bağlanıp baktığımda sitemap.xml dosyasını göremiyorum. Aynı şekilde
https://www.siteismi.com/robots.txt yazdığımda sitemap geliyor. Ama ftp'den servere bağlanıp baktığımda robots.txt dosyasını göremiyorum.
* Siteler benim olmayıp danışmanlığını yaptığım siteler oldukları için şifrelerini vermem mümkün değil. Ancak problemin çözümünün tarif edilmesi veya uzaktan bağlanma ile olabilir veya istanbul'da olan arkadaşlarla buluşabiliriz.
* Daha önce Yoast Seo kullanıldı. Problemler yoasttan olabilir düşüncesiyle kaldırıldı. Fakat sorunlar devam ediyor.
* Siteler aynı hosting firmasında ama farklı ip'li farklı hesaplardadır.
* İki sitede de yasak/ban görünmüyor.