Neredeyse 3 yildir garanti bes sistemindeyim, ayda 1000₺ ile basladim, otomatik artiyor 1262₺ye cikti.
34.106₺ ben odedim ve devlet katkisi/devlet katkisi getirisi/yatirim getirisi falan derken 50.000₺ olarak gozukuyor BES birikimim. 10 sene sonra odemeyi birakirsam devlet katkisi dahil parayi cekebiliyorum. Hic ellemezsem 2056 yilinda yani 56 yasimdayken emekli olabiliyorum. 10 sene sonra ellersem bu parayi tahminimce 250.000₺ degerinde bir birikimim olcak. Emekliligime kadar devam edersem biriktirmeye 2.5 milyon ₺ birikimim olacak.
Su an sirketim var, sgk primimi kendim oduyorum ve en dusukten yatiriyoruz biz. 65 yasimda emekli olsam 1500₺ emekli maasindan 20 sene daha yasasam 360.000₺ param olacak. Su anki hesapla diyorum bunu. Illa degisir ama ayni oranda bes birikimim de degisir cunkh dolar uzerinden oduyorum. Her ay 150 dolar seklinde.
para biriktirmek icin cok iyi. Devlet katkisi da var. paraniz enflasyona da yenilmiyor. Garanti bu parayi faiz/borsa/altin vs. sizin adiniza degerlendiriyor.
%26lik bir yatirim getirisi soz konusu benim neredeyse 3 yillik bes birikimimde.
3 yılda %26 kardaysanız gidin atlayın hocam. 3 yılda %75 kar yapmayan biri bu ülkede fakirleşiyor demektir.
Her ay 150 dolar diye yazmuşsınız. Her ay 150 doları banka hesabınızda tutsaydınız paranızı en az 2 ye katlamıştınız bile.
Bes tamamen saçmalıktır, paranızı enflasyon karşısında eritmekten başka bir şey değildir.