Bireysel emeklilik sistemi uzun vade de sürpriz olarak tasarruf ve kazanç sağlama aracıdır. Şahsen banka personeliyim ve bankaya girdiğimde otomatik bes sistemine dahil edildim, çıkma hakkım vardı ancak bunu kullanmadım. Her sene belli oranda aldığım Sam ile birlikte otomatik besteki kesinti tutarı mı da arttırdım şu anda aylık olarak 500 lira civarında kesinti sağlanıyor.
İlk 3 sene devlet katkısı unutun 3 seneden sonra devlet katkısının yüzde 15'ine sahip oluyorsunuz Sizin burada odaklanmanız gereken paranızın fonlarda işlenmesiyle elde edilen ek gelir olmalı.
Öyle ki bu gelir devlet katkısının yanında ek gelir oluyor.
Özetle birçok kişinin altın vesair şeylere yatırım yapsan daha mantıklı dediği fikirler yerine bu tarz küçük birikimlerle birkaç sene sonra sürpriz bir gelire sahip olabilirsiniz. Açıkçası ben bireysel emeklilik sistemini tamamen kumbara fonu olarak görüyorum. Evet yıllık 150 lira civarında kesinti var Ancak yatırdığınız rakamlar bir süre sonra bu işletim bedelini fazlasıyla karşılar nitelikte olacaktır.
Hepsinden de önemlisi ana paranız hiçbir şekilde kaybetme riskine girmiyor.
Cevabınız için çok teşekkürler. Bir gelir dışında ne haklarımız oluyor peki? Ayrıca hangi bankayı tercih etmeliyim.Yüklü şekilde garanti ve işbankası ile çalışıyorum.