osmanlitorunu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Allah aşkına yapmayın, etmeyin!. Kaç yıllık fetvalar bunlar . Diyanet dün tekrar açıklama yaptı diye dün mü verildi bu kararlar. Bakın 2006dan bir site dünkü açıklamayla ne farkı var?

https://sorularlaislamiyet.com/midye...ek-haram-midir
Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Helal yada haram. tabi ki konuşulur. Dalga geçecek ne var anlamadım. Dinen haramdır ama kimse size yiyin yemeyin demiyor ki. İnançli kişiler için belki bir soruya yanıt verdiler. İlla yemeyeceksiniz diye hukuksal bir karar mı çıktı ? Valla insanların dini inanışlarına gram saygınız yok.
OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya Hu sanki ilk defa bugün söylenmiş gibi yapıyorlar ya şunu, bin senedir konuşulan, görülen, bilinen bi konu.
Midyeciler bin senedir üzülmemişler de şimdi üzülmüşler? amaç diyaneti mi gömmek?
ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dinlere saygılı olun, Herkesin inancı kendine, Ne karışıyorsunuz diye bıdı bıdı yapanlar fütursuzca islamı eleştiriyor ve akılları sıra laf ediyorlar. Bu tip fetvalar inanmayanlara verilmiyor arkadaşlar üstünüze alınmayın. Şunu bir kilise papazı söylese eminim burada bir çok kişi papaz doğru söylemiş vardır bir bildiği diye yorum yaparlardı. .Dinden bi haber insanlar gelmiş yenimi çıktı bu diyorlar. Din güncelleme mi almış diyorlar bilmiyorlar ki bu konular yıllardır var. Boşuna dememişler namazda gözü olmayının ezanda kulağı olmazmış diye.
LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu düşünce tarzını değiştirmek lazım.
Sıkça diyanete güvenen var mı ya da kapatılsın tarzı yorumlar oluyor.
Diyaneti kapatırsanız ya da varlığını sorgularsanız muhafazakar camiayı tarikatlara, cemaatlere kaptırırsınız.
Diyanet olmasına rağmen tarikat ve cemaatlere bu kadar talep varken...
Diyanet kapatıldığında ne olur hiç düşünemiyorum..
Zaten midye eskiden beri haram olduğu bilinen birşey.
İsteyen yer ya da yemez, çok bir anlamı yok.
Beni sorarsanız, yerim orası ayrı..
İzmir'de meşhurdu zaten, Midyeci Ahmetler olmadan önce.
İzmir'de de en iyi midyeyi Mardinliler yapardı..
Hala öyle mi bilmiyorum..
Saygılar...
OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum, kendi topraklarındaki kültüre cahil insanlarla yüreğini tüketme bence. Şimdilerde popüler olan İslam dinine ve Diyanet gibi kurumlarına küfretmek.
Yani adam durumdan o kadar bi' haber ki; güncelleme falan diyor.
Zaten bu muhabbetler müslümanlarla yapılacak muhabbetler, naçizane tavsiyem İslamdan bi' haber, popüler kültürün bilge cahilleri ile tartışıp kendini tüketme bile, bırak körler sağırlar birbirlerini ağırlasın.
Kendi alaycı ve gerçeklikten uzak, batı yalaması kültürlerine uygun bayağı eleştirilerini yapsınlar, bu şekilde farkında olmadan misyoner özgürlük savunucularının özgür misyonerleri oldukları için seni anlamayacaklar, kendi özgür düşünce dünyalarında başkalarının düşünme ve inanma özgürlüğüne yer yok.
Konuda ki güzel cevaplarınızı okumak zevkti. Teşekkürler.

Diğer mesaj sahipleri zaten yasaklı listemdekilermiş. (Listeme bir kaç kişi daha eklediğim bir konuyu okumaktan fazla ileri gitmedi.)