5 ghz hocam internet hız çok iyi oluyor çekim kalitesi çok düşük oluyor duvar filan varsa sıkıntı olabilir internette her cihaz 5ghz desteklemiyor . 2,4 standart 2,4 anlık düşme yaşamazsınız diye düşünüyorum ama 5 ghz yaşarsınız
Normalde sorunsuz kullanıyordum hocam 2.4 kullanıyordum ama şuanda 2 tane görünmüyor wifi de anlamadım 2 tane görünüp biri 2,4 diğeri 5 olması gerekmez mi?
5ghz ile ortalama 10 m içinde yüksek hız alırsınız ama 2.4 ghz ile ortalama 30 40 m metrede daha düşük hız alırsınız yani 10 ghz daha kısa mesafelerde daha yararlı
Bi uçtan diğer uç toplam 10 metredir hocam modem de ortada zaten 5 ghz mantıklı ama nasıl onu ayarlıyorduk acaba?
Kablonet eski modemlerinde 2.4ghz mevcut sadece. Sanırım senin yeni modellerinden.
Ayrıca bluetooth (kulaklık vs.) varsa 2.4ghz de frekansları çakıştığı için internet hızını düşürür bu yüzden 5ghz bağlantıyı kullanman lazım.
Ben xiaomi router cihaz aldım 5ghz yapıyorum. Wifi uzaklıkta çekim gücü alanı düşüyor ama yakından çok daha hızlı internet veriyor. Telefon vs gibi cihazları ise gene 2.4ghzden bağlıyorum uzaktan sinyali alsın kopma olmasın diye.
Modem netmaster hocam aynen 2.4 ve 5 ghz yazıyor panelinde.
Evet hocam aynı sorun bende de yaklaşık 10 gündür var. Modemi de sıfırladım Türksat'ı da aradım ama nafile. 50 Mbbit var ancak hangi cihaz olursa olsun kablosuzda çok kötü. Hem kalitesi hem hızı. Bir türlü çözemedim.
Bende modeme reset attım ama nafile acaba uzaktan güncelleme vs mi yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum.