Halil0707 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Jetpack eklentisini kullanan muhtemelen hayatı boyunca internet sitesi yönetmemiş değil, aksine hayatı boyunca internet sitesi yönetmiş. Bakın aşağıdaki görselde hazır hosting ile hazır kurulum paketlerinden alan ve ben web sitesi işi yapıyorum diyen insanlardan oluşan bir site var. Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi bu eklentiyi tercih ediyor diye bu eklenti size uymak zorunda değil. Sizin projenize uymuyor diye de çamur atmanıza gerek yok. Ben hayatım boyunca site yönettim. Jetpack eklentisi premium kullanıyorum ve son derece memnunum. Yazarlarımın performansını ölçmemde bana son derece yardımcı oluyor. İçerik ürettiğim kanalda diğer jetpack kullanıcılarından yeni kullanıcılar elde ediyorum. CDN için, zamanlanmış uzak yedekler için ek ücret ödemiyorum. Üstelik kaynaklarıma zerre zararı almıyor. Bir nebze kaynak tüketiyor olması zararlı olduğu anlamına gelmez. Siz 2 tane site yönetip bu cümleyi kurma hakkını kendinizde bularak hata etmişsiniz. Siz kullanmayın. Ama kullanana da bu şekilde ithamda bulunmayın. Hayatınız boyunca jetpack kullanmdan sdn gibi bir proje çıkaracak kadar bilgi sahibi olsaydınız muhtemelen adınızı duyardık. Sadece jetpack için söyledikleriniz için bunları söylemek istedim. Şimdi fikir özgürlüğüne falan kayarsınız hiç gerek yok. Başkasının tercihine saygı duymadığınız anda fikir özgürlüğü de geçersiz kalıyor. Bırakın isteyen istediği eklentiyi kullansın. Bakınız Türkiye'nin en büyüğü olmaya engel değil
Bir büyük web sitesinin Jetpack kullanması, o eklentinin doğru ve sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. SND tabi ki Jetpack kullanır. Çünkü SDN'nin sunucu kaynak tüketimiyle ilgili ne maddi kaygısı var, ne de sistem kaynaklarının yetmeme kaygısı. Ama bu işe yeni başlayan, cuzi miktarda yatırım yapan ve son parasını hosting için harcayan insanlar için bir eklentinin kaynak tüketimi ve site hızına olan etkisi son derece önemlidir. Çünkü bu insanlar Hakkı Alkan gibi "Berber saçlarımı mahvetti" diye video çekip para kazanmıyor.

Jetpack eklentisi, hiçbir modülü aktif olmadığı zaman bile, kaynakları tüm eklentilerden daha fazla kullanan ve aynı zamanda hem web sitesinde performans düşüşü hem de admin panelinde meydana gelen yavaşlama ortada. Bunu sadece ben değil, bu sitede yer alan ve kendilerini developer olarak adlandıran uzmanlar bile söylüyor. Hatta daha ötesi, wordpress'in kendi yazılımcıları arasında bu eklentinin kaynak kullanımlarının çok olması nedeniyle araştırma yapıldığını ve bu oranın düşürülmesiyle ilgili çalışmalara başlandığı bile açıklanmıştı. WordPress dediğimiz yazılım, hiçbir eklenti kullanılmadan, default temasıyla beraber hem mobil hem masaüstü olarak Google Pagespeed %100 almayı başaran bir yazılım. Eğer bu kadar insan WordPress hızlandırma işi yapıyorsa ve bu işten para kazanabiliyorsa, bu sistemin temalarında ve eklentilerinde yavaşlamaya neden olan sorunlar oluyor demektir. Bu eklentilerin başını çeken ise Jetpack'dir.

Gelelim 2 site yönetme işine; ayıptır söylemesi siz tek başınıza ne yapabilmişsiniz bunu bir söyler misiniz? Ben 2 site yönetip yorum yapmıyorum, 2008'de bu işe başladım. Bugün aylık kazandığım para değil aileme, sülaleme yeter. Sizin karşınızda hiçbir teknik terim kullanmadan ezebileceğini zannettiğiniz birisi de yok. Zaten teknik bilginiz olsaydı, editör seçimi için bana yardımcı oluyor demek yerine, eklentinin performansa olan etkisinin olmadığını ispatlardınız. Ha siz şu Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesini yönetiyorum deyip, daha mobil uygulamasında iPhone(çentikli) modellerin görünüm kaymasını bile bir sene düzeltemeyen bir teknoloji kanalı yöneticisi olarak yapıyorsunuz değil mi bu yorumu? Bir daha bir örnek gösterirken, bu işin içerisinde yer alıp bir çok yazılım hatasıyla gündeme gelen bir sitenin yöneticisi olduğunuzu belli etmeyin, insanlar güler.