evet r10'un halka açılmasını, hisse senedi satışına başlamasını istiyorum(aynı zamanda token sistemi ile kripto platformlarından da 1 hisse-1 token şeklinde alımlar gerçekleştirilebilmeli zira borsa platformlarında herkes yok ancak kripto platformlarına herkes daha aşina durumda. bu tokenized sistemler hisse senetlerini tokenlara çevirip kripto platformlarından alınabilirliği sağlıyor şu an). aynı şekilde hisse boyutunda yönetimde söz sahibi olmayı. yani moderasyonluktan ziyade bu siteyi nasıl daha iyi noktalara taşırız, gelir modellerini ve insanların kazançlarını nasıl yükseltiriz bu konularda fikir alışverişi çevrilebilsin hissedarlarla. herkesin amacı nihayetinde yatırım yaptığı işin daha da büyümesi ve gelirlerini artırmak.

bu konuyla ilgili bi çalışma var mı yahut düşünülüyor mu?

ülke çapında internet kullanım oranımız %80'in üzerinde lakin bu %80'in üzerindeki kesimin %0.001 i falan internette geçirdiği vakti nakte çevirecek bi arayış yahut çalışma içerisinde. lakin gelecek yıllarda bu oran katlanarak artacak ve haliyle bu site ve benzer sitelerin değeri, cazibesi, ilgisi yükselişe geçecek. bu sebeple, yolun henüz başında sayılırken buranın halka açılmasını ve hisse satın alma mevzularının başlamasını istiyorum. işleri artık global rekabet düzeylerine çekme vakti geldi. ekşi sözlük için de aynı şey geçerli. adamlar ayda 30 milyon unique trafik çekiyor ama biri çıkıp biz bunun benzerini globale de taşıyalım kafasında değil. yatırım artarsa, bütçe artar. bütçe artarsa risk alma ve farklı girişimlere kalkışma özgürlüğün artar. orası da hisse işlerine kalkışsa oraya da yoğunlaşılır ancak geri dönüş ve ilgi görme baabında buranın zemini daha uygun. haliyle önceliğim burası.

evet, böyle bir fikir var mı? bu konuda bi araştırma, girişim yapılmasını umuyorum.

edit. ayrıca, kafasında pek bi şey canlanmayanlar için şu örneği vereyim. 2019 haziran ayıydı sanırım, ****** hisselerinin artışa geçeceğini düşünmüştüm ve kontrol ettim. 100 doların üzerine çıkmıştı. bu çıkış, mart ayından itibaren 20 dolarlardan yukarı doğru başlamıştı yani 2-3 ay geç düşünmüşüm milletin öncesinde aklına geleni. buradaki çıkış sebebi de belliydi. online platformlara ilgi arttığı için buradaki iş gücü ve rekabet de artıyor, insanların ilgi alakası buralara kayıyor. bu da o şirketlerin değerlenmesini sağlıyor. benzer senaryonun gelecekte buralar için de geçerli olacağını düşünüyorum. o yüzden şimdiden bu yolun basamakları döşenmeye başlamalı. evden çıkıp işyerine gitmeye başladığın fiziksel iş dönemleri yavaş yavaş sönüyor özellikle z kuşağının ilgi alanları buralara kayacak.