Neyse beni anlamıyorsunuz

Sıfırdan açtığım yazıda oluyor bu durum. Zaten mevcutu düzenlemeye izin vermiyor blogger. Yeni yazı açıp ilk kalıcı bağlantıyı yapsam bile aynı sorun var. Bunu arada bazı url lerde yapıyor ve silip yeniden yazı açsam manuelde ön izlemede görsem bile kaydedip yayınlayınca saçmalıyor.
Bu sorun Blogger yayın panelinin direk gördüğü ilk yazıyı link olarak çekmesi. Çok fazla yayın paylaştığım zaman bazen bende de oluyor. Manuel link adı girsen bile kendisi otomatik bir link oluşturuyor. Bunun çözümü ise yeni yayın oluştur deyip ilk olarak seo uyumlu bir başlık yazmanız. Yani ilk olarak bir başlık yazın onu otomatik link olarak ekleyecektir. Ancak elle değil not belgesinde başlığınızı seo uyumlu oluşturup deneyin. Ben öyle yapıyorum. Örnek verecek olursam;
"Blogger Başlık Sorunu Nasıl Düzeltilir?" diye bir yayın oluşturacağım diyelim başlığım bu. Bilgisayarımda bir not belgesi açıp bu başlığı seo uyumlu hale getirip kopyala yapıştır ile blogger yayın başlığı olarak yapıştırdığında ilk o metni gördüğü için otomatik olarak o metni link adı olarak alacaktır.
( blogger-baslik-sorunu-nasil-duzeltilir )
Yayını kaydettikten sonra tekrar yayın başlığını bu şekilde "Blogger Başlık Sorunu Nasıl Düzeltilir?" değiştirebilirsin.