Ülke içinde 90 Milyona yakın dolaşan nüfus var. Yaklaşık 7-8 Milyon civarı sosyal yardım alana insan var.

Sizin gördükleriniz ise nüfusun %5-10 arası varlıklı kesim. Bu insanlar toprak vs. olsun bir şekilde varlıklarına erişmiş kişiler ve para bir kere kazanıldıktan sonra çok kafasız olmadığınız sürece sürekli katlanarak artırabileceğiniz bir şeydir.

En basitinden hasat zamanı 100 ton (arpa,buğday,nohut) alıyorsun depoya kapatıyorsun 6 ay sonra en az 1.5 , 2 lira üstüne koyuyor. sadece bu şekilde 500 bin tl ile 150-200 bin tl koyan insan dolu ki bu sadece bir örnek.

2018 yılında sisteme kayıtlı 38 Milyon ev varmış. Şu an muhtemelen 42-43 milyon vardır. Bu evlerin sahipleri ve kira gelirleri olanlar var ki bu konutta gayrimenkul edinme nüfusa yayılmadığı için yukarda bahsettiğim belli bir kesim elinde tutuyor.

"Mesela ben bir ev almıştım 1+1 200 dairelik bir proje arsa ve müteahhit elinde 140 tane bulunduruyordu geri kalan 60 daireyi ise sattılar."

Aynı şekilde dükkan vs. onlarca örnek verilebilir 140 daireyi elinde bulunduran birisinin gelecek sene 10-20 daire daha varlığına eklemesi zor bir şey değil.

Kısacası sizin gördüğünüz zenginlik ve varlık nüfusun yoğunlaştığı değil aksine belli bir zümrenin olduğu bölgelerde bulunuyor.
Türkiye fakir bir ülkedir , ancak zengini boldur. O zenginlik ise kişiseldir çünkü tabana yayılmamıştır.
Halkı ise varoş mahallelerde değil biraz daha seçkin ve elit diyebileceğimiz ortamlarda vakit geçirerek o bölgenin zenginliğini " herkeste para var " olarak yorumlar ve sıranın ona gelmesini bekler.

Siz kendinize hızlı bir para akışı sağlayabileceğiniz iş, girişim ve ya proje yapmazsanız bu arada olan sıkışmışlıktan kurtulmanız bu ülke içinde mümkün değildir. Siyasi rant ile sıyrılmaya çalışan kaypaklardan bahsetmiyorum.
Çünkü bu ülkede faiz kültürü hakimdir ve üretim olmaz. Hükümetler ise kendi varlığı için gelişmiş ülkeler destekler ise halka geçici yalancı baharlar yaşatır.

5.000 dolarlık bir araba alıp günde 100 dolar kazanabilirseniz sizde paranın fırsat eşitliği yaratacağa bir ülkedesiniz demektir.