kadiralpargu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En basitinden Malatyada bile bazı kesimler sefalet içinde yaşarken bazıları ultra lüks takılıyor. Rızkı veren Allahtır elbette ama bu lüks içinde yaşayanlar ne yapıyor da devlet bu haldeyken bile bunların kafası rahat?
Yatırımdan kazanıyor dostum. Mesela bazı kesim yatırımdan anlamıyor veya yapamıyor bunun sebebi aldığı paranın zaten yetmemesi. Para yetmiyorken zaten nasıl yatırım yapılabilir. Mesela geçen sene Flow diye bir coin ön satışı oldu. Benim arkadaşların hepsi aldı fakat ben 6 ay veya 1 yıl para kitli kalmasın diye yanaşmadım. Ön satıştan 0,01 dolara aldılar sanırım yanlış hatırlamıyorsam ve 30 dolarları gördü. Alanlarda birikimi olan para veya kredi bile çekip alan oldu ama bana mantıklı gelmemişti kredi kitlemek. Bu sene hepsi milyoner oldu. Geçen sene 0,0003 centten hot al dedi arkadaş 3000 dolarlık lik aldı arkadaşım fakat ben çıkmıyor diye almadım. 0,03 centi gördü. 10.000.000 adet aldığı hot holo coini 0,03 lerde sattı 0,031 i gördü zaten o arada boşaltmıştı elinden. 3000 dolara aldığı coini 300 bin dolara sattı anlıcan. Bende geçen sene yaptığım yatırım çok çıkmasada bu sene 50 bin tl lik kredi borcumu bitirdim sıfırlandım anlıcan. Para kazananlar yatırım yapanlar yoksa enflasyondan TL sürekli eriyor.