R10'da kırıcı olmak çok kolay, daha önce buna benzer mevzulardan ötürü 2 yıl kadar r10'dan uzaklaştım (kendi isteğim ile banlandım). Bu nedenle demek istediğinizi anlıyorum.
Wordpress konusu çok alengirli bir konu. Her kafadan bir ses çıkıyor. Her taraf yanlış veya kirli tozlu bilgilerle dolu. 10dk'da hız optimizasyonu yapan var, 2 günde hız optimizasyonu yapan var mesela. Arada ki fark ne peki? Bilinçsiz tüketici ile bilinçli tüketici farkı. 10 dk'da yapılabilecek bir işlem bir başkasında 2 gün sürüyorsa kafada bir soru işareti oluşmuyorsa, tüketici bilinçsizdir. Ha gel gör ki herkes her aldığından memnun r10'da. Her gün 100 lerce şikayet konusu açılır, hiç kimse hiç kimseye eksi ticaret puani vermez mesela. Zaten konularada kötü yorum yazmak baltalama sayılıyor.
Her neyse konudan çok uzaklaşmadan hemen geriye dönelim, insanlar eleştirir, kırıcı olur normaldir. Çünkü herkesin kendine göre bir doğrusu vardır. Siz doğrularınızı bir başkasına empoze etmeye çalışırsanız tartışmalar kavgaya dönüşür. R10 üyelerinde saygı pek çok zaman yok olur. Klavye bu, ağızdan çıkan laf gibi değil ki düşünüp tartıp konuşsun insanlar. Boş konu diyene kadar, neden boş olduğunu açıklamaya lütfetmezler asla. Ekmekleriyle mi oynasınlar? Herkes işin uzmanıdır, konuşur dururlar.
Takmayın kafaya.
Ilgili konuda benimde cevabım var. Umarım yanlış anlamamışsınızdır.