Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gayet güzel. eksik bile, bende farkındayım bu durumun bayadır.
oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

burada faydalı olduğu düşünülen bir içerik paylaşılmış, sağdan soldan duymuşsun, yanlış gibi ithamlarda bulunmayın direkt olarak lütfen. Yanıtlar gittikçe amacından sapıyor ve direkt olarak bir tartışmaya eviriyor konuyu. Belirtilen eklentiler arasında Jetpack bilinen en bariz performansı kötü yönde etkileyen eklentidir. Kullanıyor muyum, aktif olarak bir sitede sipariş takibi yapabilmek açısından kullanmak zorunda kalıyorum, alternatifi yok bu anlamda. Revolution Slider, All Social Plugin, UpdraftPlus ha keza öyle. Bunlar benim performansı kötü yönde etkilediğini gözlemlediğim eklentiler. Çoğunun görece daha iyi alternatifleri mevcut. Benim için;

Contact Form 7 yerine WPForms, Jetpack için kullandığınız özelliğinin alternatifi var ise kesinlikle kullanılmamalı, slider zorunlu değil ise kaçınılmalı kullanılacak ise de Revolution Slider dan daha hafif, daha az yoran eklentiler tercih edilmeli ki aynı özellikleri hiç biri sunamaz bilinciyle yapılmalı, görsel optimizasyonu için Imagify, genel optimizasyon için ise WP-Rocket' i tavsiye ederim her zaman. Diğerlerinin de alternatifleri vardır elbet araştırılmalı detaylıca, tam olarak ihtiyaç duyulmayan, çok gelişmiş eklentilerin kullanımından kaçınılmalı mümkünse.
TheStranger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birçoğuna katılıyorum. Ben de, hem performans hem de güvenlik için olabildiğince az eklenti kullanılmasını tavsiye ederim. Bazı temel eklentiler haricinde, birçok işlem manuel olarak bile yapılabiliyor. Kullanmak zorunda olduğumuz bazı eklentiler için de optimize yöntemleri mevcut; örneğin, Contact Forms 7 eklentisinin kaynaklarını, yalnızca kullanıldığı iletişim sayfalarında çağrılmasını sağlayan bir kod mevcuttu. Teşekkürler.
kaymakam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wordpress'i sadece kurulum ve tema aktif etme olarak kullananların boş konu diyebileceği özellikle muazzam bir konu Arkadaşın listedeki çoğu eklentiyi çok farklı sitelerde deneyip ve analiz ederek katıldığımı belirtmek isterim.

Contact form eklentisindeki sorunu çok öncesinde keşfetmiştim. İletişim formu olmayan tüm sayfalara js dosyasını atıyor. Düşünün günlük 1000 tekil sitede iletişim sayfasına giren 1 kişi olsa bile 1000 kere o js çağrılıyor. Onun yerine wp ninja form kullanıyorum. Daha doğrusu halen denemeler yapıyorum.

Broken link checker ayarlarını düzgün yapmazsanız acayip kaynak sömürür. Özellikle sitedeki içerik ve hit kapsamında düşündüğünüzde acayip kaynak tüketen eklentidir. Az içerikli ve az hitli site sahipleri farkında değildir.

Resim optimizasyonu için resmush-it eklentisini öneririm. Ücretsiz ve güzel sıkıştırma sağlıyor.

Hosting evet önemli ama bunlar gerçekten önemli detaylar, eline sağlık.
kesinlike söyledikleriniz çok doğru.
bu eklentilerden vazgeçemeyenler için değerli tavsiye niteliği taşıyor yorumlarınız.

mutlaka okuyup faydalananlar olacaktır. katkılarınız için teşekkür ederim.