lovedone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Eğer 10 Bin civarı bir ürün arıyorsanız HP'nin bu modelini düşünebilirsiniz. 3050 ekran kartını tavsiye etmiyorum 3xxx serisi bir kart olmasına rağmen halen 4GB VRAM'e sahip bir kart. Kullandığınız gtx 1650 ekran kartından çok çok yüksek performanslarda değil DLSS açıkken ekstra performans vermesi haricinde hiçbir artısı yok. Tavsiyem 13-15bin bandında 3060 ekran kartlı bir laptop olabilir. Ancak 1660TI ve 3050 arasında kalıyorsanız kesinlikle 1660TI ekran kartlı laptopları bir adım önde olarak görüyorum. 1660TI, 3050'den eski bir kart olmasına rağmen şuraya bıraktığım
video'da kesinlikle 1660TI'nin tercih edilmesi gerektiğini anlatıyor. Ayrıca 1660TI 6GB VRAM'e sahip.
HP'nin GTX 1650 versiyonunu 3-4 gün önce test etme fırsatım oldu. Isınma olayını yaşamadım daha önceden aynı özelliklerde Monster kullanmıştım çok bir fark görmedim. (Bu arada Monster 3080 li laptopu 5 bin liraya satsada almayın kaçın oradan hemen )
Hocam sizin dediğiniz gibi GTX 1660ti ile rtx 3050 karşılaştırdığım zaman t.ly/UDkQ bu sitede 3050 daha iyi çıkıyor. t.ly/9GbL ama burada da dediğiniz gibi.
HP pavilion uzun kullanım sonrası önerilen bir ürün mü, sıkıntı çıkarıyor mu, malzemesi kaliteli mi bunlar da önemli tabi ki... Ama şimdi almışken, rtx teknolojisi olması ve son sürüm olması daha mantıklı geliyor.

adebisiii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam MSI malzeme kalitesi iyi diye biliyorum. Ancak en iyisi hangisidir bilmiyorum. MSI'da i5, başka bir i7'li pc de aynı performansı vereceğini düşünmüyorum. Ram olayını da ufak bir yükseltme ile aşabilirsiniz. Linkte attığım MSI 64gb ram'e kadar çıkabiliyor. Garanti konusunda da arayıp bilgi alın derim karar verirseniz. Ram taktırdığım taktirde garanti yanar mı diye sorun.
Aynen, onu bi sormak lazım. MSI aklımda.

nekreyazar34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkinci el düşünmüyorum hocam Eğer iş o boyuta gelirse, bakarım