mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yorumun için teşekkürler. bizde seni bekliyorduk

evet araştırdıklarımla sonuca varıyorum peki siz?
sonuca varmak istediğiniz tek şey karalamak.

evet sağdan soldan okuyorum. kendi gözlemlerimle birleştiriyorum.
ve faydalanmak isteyenler için paylaşımda bulunuyorum.
peki siz?

eleştirilmekten çekinmiyorum. doğrusuyla - yanlışıyla birşeyler ortaya koyma çabasındayım.
peki siz en son ne zaman bir paylaşımda bulundunuz? neden fayda sağlamaktan bu kadar uzaksınız?

eminim vaktiniz yoktur. çok yoğunsunuzdur. üstün sistem mimarileri içinde projeler yaratıyorsunuzdur.

mesela şuna cevap verin de uzmanlığınızdan faydalanalım (tabi varsa)

bu eklentilerden hangi 2-3 tanesi veritabanını dolduruyor?
bunların haricinde hangi diğer eklentiler veritabanını doldurmuyor?

üstü kapalı üslupla birşeyler ifade etmeye çalışıyor gibi görünmek kolay olandır.

eleştirilmeye değer olsa bile paylaşımda bulunmaya devam edeceğim. vaktimi ayırıp başkaları için faydalı olmaya devam edeceğim.

sende arkamdan nal toplamaya devam et.
Çok yanlış üslubunuz var ama yine de size örnek vereceğim gerçek bir araştırma yapmayı öğrenmenmeniz önemlidir.
Bu kişinin yorumu önemli ve değerli. Söylediği gibi bir eklentinin kodlarının sunucu yapılandırmasına yük bindirmediğinizi x-ray testiyle kolayca anlayabilirsiniz.
Lakin en önemli kısım bu değildir. Çünkü bu kısım sadece sunucunuzun ne kadar iyi olduğuna göre değiştirilebilir.
İleride veritabanınız ziyaretçi sayısı almanızda en önemli şey konumuna gelecektir. İnnodb yapısı gereği wp-options tablosunu doldurmak bir WordPress uzmanının yapacağı en büyük hatadır.
Burada otomatik load olan tüm sorgular siz siteye girdiğinizde arkaplanda çağrılır olmayanlar ise boşa yer kaplar.
Burada bir eklenti ne kadar az veri topluyorsa ve cron işi oluşturmuyorsa sitenizin performansına o kadar az etkisi olur.
Yine örnek vermek gerekirse Jetpack eklentisi sitenizi ihtiyacınıza kadar özellik açtığınız sürece bu tabloyu yavaşlatacak kadar doldurmaz ve sürekli optimize edilen bir eklentidir.
Bir eklentinin boyutuna göre böyle bir sıralama yapıyorsanız bunları yönetmenizi sağlayacak çok fazla eklenti var ve halihazırda eklentiler kendisini gerekli olanı yükleyecek şekilde optimize ediyor.
Optimize etmeyen bir eklenti olsa bile günümüzde kodu yükleyecek kadar iyi interneti olmayan kişi bir zahmet sitenize bağlanmasın. Genelde size para kazandıracak insanlara ihtiyacınız var.