Merhaba,

burada faydalı olduğu düşünülen bir içerik paylaşılmış, sağdan soldan duymuşsun, yanlış gibi ithamlarda bulunmayın direkt olarak lütfen. Yanıtlar gittikçe amacından sapıyor ve direkt olarak bir tartışmaya eviriyor konuyu. Belirtilen eklentiler arasında Jetpack bilinen en bariz performansı kötü yönde etkileyen eklentidir. Kullanıyor muyum, aktif olarak bir sitede sipariş takibi yapabilmek açısından kullanmak zorunda kalıyorum, alternatifi yok bu anlamda. Revolution Slider, All Social Plugin, UpdraftPlus ha keza öyle. Bunlar benim performansı kötü yönde etkilediğini gözlemlediğim eklentiler. Çoğunun görece daha iyi alternatifleri mevcut. Benim için;

Contact Form 7 yerine WPForms, Jetpack için kullandığınız özelliğinin alternatifi var ise kesinlikle kullanılmamalı, slider zorunlu değil ise kaçınılmalı kullanılacak ise de Revolution Slider dan daha hafif, daha az yoran eklentiler tercih edilmeli ki aynı özellikleri hiç biri sunamaz bilinciyle yapılmalı, görsel optimizasyonu için Imagify, genel optimizasyon için ise WP-Rocket' i tavsiye ederim her zaman. Diğerlerinin de alternatifleri vardır elbet araştırılmalı detaylıca, tam olarak ihtiyaç duyulmayan, çok gelişmiş eklentilerin kullanımından kaçınılmalı mümkünse.