Tepkilerinizi anlıyorum. Ve daha iyisi için ne gerekiyorsa yapacağım.
https://www.r10.net/uye-ozel/2929770...istiyorum.html
Google için hızını optimize etmek istediğiniz wp sitelerinizde bazı eklentilerden uzak durmalısınız.

Popüler, 5 yıldızlı, milyonlarca indirilmeye sahip olmasının bir önemi yok.
Aşağıdaki eklentiler performans kara listesindedir.
  • Contact Form 7
  • Disqus Comment System
  • Jetpack
  • Broken Link Checker
  • NextGen Gallery
  • Revolution Slider
  • All Social plugins
  • Yet Another Related Post
  • WordFence
  • EWWW Image Optimizer
  • Updraft/Plus
  • Similar Posts
  • WordPress Multilingual (WPML)
  • WP Super Cache
Hepsinin alternatifleri var. Onları kullanabilirsiniz.

Bu listeyi kontrol ederek kendi sitenizle karşılaştırın. Ve kullandıklarınız varsa alternatifleriyle değiştirin.

Bir önceki konumda benzeri amaçlarla sitenizi iyileştirmek içindi.
https://www.r10.net/google-optimizas...trol-edin.html

Herkese faydalı olması ümidiyle.
Saygılar ve sevgiler...

BİZZAT DENEYİM EDEN ARKADAŞLARIMIZIN BAZI YORUMLARI
Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gayet güzel. eksik bile, bende farkındayım bu durumun bayadır.
RocKets adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Jetpack eklentisini kullanan insan, muhtemelen hayatı boyunca hiç internet sitesi yönetmemiş, hazır hosting ile hazır kurulum paketlerinden alan ve ben web sitesi işi yapıyorum diyen insanlardan oluşuyor. Yani bu eklentinin ne kadar sorunlu olduğunu kör, sağır bile biliyor artık.
WP Super Cache bazı temalarda tüm optimizasyon eklentilerinden daha iyi sonuç verirken, bazı temalarda Pagespeed düşmanı oluyor. Ben bu konuyu bir iki tane themeforest premium tema yapım şirketiyle görüştüm. WP Super Cache ile beraber Autoptimize eklentisinin de beraber kullanılması öneriliyor en iyi sonuç için. Hatta tema destek kataloglarında bile bu ikisinin beraber kullanımı öneriliyor. (Cache için WP Super Cache, optimizasyon için Autoptimize)

İyi bir bilgilendirme yazısı olmuş, emeğinize sağlık.
clogens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendisi işin üstadıdır bunları diyorsa bir bildiği var diye diyor verdiği tavsiyeler sayesinde neler olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Bizim forum halkına iyilik yapılmıyor hemen eleştiri hemen laf atma ilginç
TheStranger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birçoğuna katılıyorum. Ben de, hem performans hem de güvenlik için olabildiğince az eklenti kullanılmasını tavsiye ederim. Bazı temel eklentiler haricinde, birçok işlem manuel olarak bile yapılabiliyor. Kullanmak zorunda olduğumuz bazı eklentiler için de optimize yöntemleri mevcut; örneğin, Contact Forms 7 eklentisinin kaynaklarını, yalnızca kullanıldığı iletişim sayfalarında çağrılmasını sağlayan bir kod mevcuttu. Teşekkürler.
oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

burada faydalı olduğu düşünülen bir içerik paylaşılmış, sağdan soldan duymuşsun, yanlış gibi ithamlarda bulunmayın direkt olarak lütfen. Yanıtlar gittikçe amacından sapıyor ve direkt olarak bir tartışmaya eviriyor konuyu. Belirtilen eklentiler arasında Jetpack bilinen en bariz performansı kötü yönde etkileyen eklentidir. Kullanıyor muyum, aktif olarak bir sitede sipariş takibi yapabilmek açısından kullanmak zorunda kalıyorum, alternatifi yok bu anlamda. Revolution Slider, All Social Plugin, UpdraftPlus ha keza öyle. Bunlar benim performansı kötü yönde etkilediğini gözlemlediğim eklentiler. Çoğunun görece daha iyi alternatifleri mevcut. Benim için;

Contact Form 7 yerine WPForms, Jetpack için kullandığınız özelliğinin alternatifi var ise kesinlikle kullanılmamalı, slider zorunlu değil ise kaçınılmalı kullanılacak ise de Revolution Slider dan daha hafif, daha az yoran eklentiler tercih edilmeli ki aynı özellikleri hiç biri sunamaz bilinciyle yapılmalı, görsel optimizasyonu için Imagify, genel optimizasyon için ise WP-Rocket' i tavsiye ederim her zaman. Diğerlerinin de alternatifleri vardır elbet araştırılmalı detaylıca, tam olarak ihtiyaç duyulmayan, çok gelişmiş eklentilerin kullanımından kaçınılmalı mümkünse.
kaymakam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wordpress'i sadece kurulum ve tema aktif etme olarak kullananların boş konu diyebileceği özellikle muazzam bir konu Arkadaşın listedeki çoğu eklentiyi çok farklı sitelerde deneyip ve analiz ederek katıldığımı belirtmek isterim.
Contact form eklentisindeki sorunu çok öncesinde keşfetmiştim. İletişim formu olmayan tüm sayfalara js dosyasını atıyor. Düşünün günlük 1000 tekil sitede iletişim sayfasına giren 1 kişi olsa bile 1000 kere o js çağrılıyor. Onun yerine wp ninja form kullanıyorum. Daha doğrusu halen denemeler yapıyorum.

Broken link checker ayarlarını düzgün yapmazsanız acayip kaynak sömürür. Özellikle sitedeki içerik ve hit kapsamında düşündüğünüzde acayip kaynak tüketen eklentidir. Az içerikli ve az hitli site sahipleri farkında değildir.

Resim optimizasyonu için resmush-it eklentisini öneririm. Ücretsiz ve güzel sıkıştırma sağlıyor.

Hosting evet önemli ama bunlar gerçekten önemli detaylar, eline sağlık.