Merhaba arkadaşlar şahıs şirketi açmak istiyorum, bunun bana başlangıç maliyeti ve ve aylık gelire göre gider ortalaması ne olur? Biliyorum vergilendirme gelire göre oluyor ama bilgisi olan arkadaşlar ayda 5k gelirim var giderim xtl ayda 20k gelirim var giderim xtl şeklimde yorum atabilirse bende fikir edinmiş olurum. Teşekkürler 😊
Şahıs firmalarında genç girişimci teşviği var bundan yararlanırsanız gelir vergisinden, 3 yıl boyunca her yıl olmak üzere 75.000 tl muaf olursunuz.
aylık 15.000 kâr var ise senelik 180.000 tl kârınız var denektir. Teşviği dülerseniz 105.000 tl kadarını gelir vergisi oranları üzerinden ödersiniz. 23.440 tl ödemiş olacaksınız.
Genç girişimci teşviğinden faydalanmazsanız 47.690 tl ödersiniz.
Kdv yönünden de gelir ve gider arasındaki darkın %18 kdv süni devlete her ay ödersiniz.
Konularımızda ali ile velinin hikayesi var , o hikayeyi okursanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.