Yukarıdaki arkadaşların söylediklerini heves baltalamak olarak göreceksin belki ama hepsi haklı. Bir arkadaş 10 liralık ürünün sana maliyeti 50 - 60 liralara çıkıyor demiş çok haklı. Eğer çok ucuza mal edemeyeceksin hiç bulaşma bu işe. Ya da kendi ürettiğin veya kendi markanı basabileceğin bir ürünün varsa o şekilde gir. Bir ürün satıyorum ben 4 lira kazanırken Trendyol benim sattığım üründen 18 - 24 lira arası kazanıyor. Kârımı arttırayım dediğimde satış olmuyor. Çok sıkıntılı işler yani. Ki bunun vergisi var, kargosu var, paketleme maliyeti var. Kimse değinmemiş ama sadece paketleme bile 3 - 5 lira arası tutuyor. Ürünün büyükse bir de kırılabilecek bir şeyse çok daha artıyor bu paketler.

Ayrıca Trendyol'da giyim satmak da zorlaştı artık, ya büyük firmalar kendi mağazalarını açıyor ya da Trendyol kendisi mutlaka o ürünü üretmiş olup sıralamada ilk 60 - 70 sıraya kendi ürünlerini koyuyor. Millet senin ürünlerine kadar kaydıracak da seni görüp ürününü satın alacak. Çok zor.

Bir de kötü niyetli müşteriler var, mesela tişört alacak aynı ürünün 2 - 3 bedenini ya da rengini alıyor, ürün ona gidiyor hepsini deniyor diğerlerini iade ediyor. Bunlar hep sıkıntı, hep masraf, hep problem.

E-ticaret iyidir ama bir anlık hevesle başlama, satacağın ürün için araştırma yap, masraflar hakkında araştırma yap. Yoksa elindeki parayı batırman işten bile değil.