merhaba,

mhrs.gov.tr üzerinde karşılaştığım ilginç bir durumu paylaşmak istedim.

ben bu sisteme neredeyse açıldığından beridir kayıtlıyım. uzun süredir de aynı şifreyi kullanıyorum. bugün şifremi değiştireyim dedim, sistemde oturum açıp şifre değiştirme ekranına girdim.
Aradan geçen sürede, mhrs zayıf parolaları elemek için bazı standartlar getirmiş fakat yanlış yere getirmiş. aşağıdaki görselde göreceğiniz gibi, şifre kontrolü mevcut olana yani eski şifreye yapılıyor. şifre değişikliği için benden eski şifremi girmemi istiyor, giriyorum. yeni, güçlü ve standartları karşılayan yeni bir şifre oluşturup alttaki iki kutuya girip kaydetmeye çalıştığımda yeni şifre kaydedilmiyor. çünkü sistem eski şifremi yeterli bulmuyor şifre kontolünü yanlış textbox'a mı koymuşlar yoksa ben hayal mi görüyorum? bu haliyle şifresi benimki gibi eski ve belirlenen kriterleri sağlamaynların bu sistemde yeni şifre edinmesi imkansız hale gelmiş. eğer atladığım bir nokta yoksa, basit bir hatalı kodlama yapılmış olabilir ama basit olsa da bu devletin sitesidir arkadaşlar, ben test için kurduğum çöp sistemi bile bin kere sağını solunu kontrol ediyorum hata var mı diye, bu nedir Allah aşkına?