asigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.monsternotebook.com.tr/a...ra-a5-v16-5-2/
Bu mantıklı geşdi. Bana açıkcası peki 6. Nesil i7 veya 10. Nesil i5 hangisini almak mantıklı
Bugün itibariyle artık 6-7-8. nesiller alınmaz, sıfırı varsa ya elde kalmış, yada unutulmuş, tamir vs görüp yeniden satışa çıkmış ürünlerdir.
9. Nesil bile 2 yıllık oldu, siz düşünün ötesini. İşlemcinin i5 mi i7 mi olmasına gelince tamamen size kalmış, yapacağınız iş, kullanım şekliniz, performans ihtiyacınız vs. gibi konular etkiliyor durumu.

Örneğin benim şuanda aktif kullandığım cihazım:

Bunda güzel bir ekran kartı var ama bir kere oyun oynamadım daha Oynayınca hep Underground 1-2-Most Wanted, Cod 1-2-3, GTA VC-SA, MOH 1-2-3 vs. oynuyorum yani genelde 10-15 yıllık oyunlar.
Bu yüzden bana bir artısı yok ama işlemci ve diskler cidden işlerim için gerçekten kusursuz şekilde hizmet ediyor.

Normalde gün içinde kullandığım ikinci bir bilgisayarım daha var o da lenovo y560p
i7 2630
8 gb
64 m.sata
500gb sata
6750hd

Şimdi düşünün bu makinayı 2011 de almıştım, bugün bir msata güncellemesi ile artık ışık hızına erişmiş oldu

Seçiminiz yapacağınız iş ve ne kadar süre kullanmak istediğiniz ile alakalı, ben geçen yıl i7 9. nesili alırken kendi işlerim dışında film, müzik, internet içinde bir hesaplama yaptım en kötü 7 sene götürür dedim ve emin olun beni götürür. Sizde buna göre karar vermelisiniz.