Not. Ufak bir revize yaptım. bilginize.
Boş vaktim vardı herkese yararlı olacağını düşündüğüm bir script yazdım. Piyasada böyle bir script yoktu.
Daha önceki konumda Cloudflare ile botları nasıl engelleyebileceğinizi yazmıştım. Bu script ile de Rate limit vererek, saldırılara ölümcül darbeyi indirin.
Ne işe yarar.
Framework'lerde olduğu gibi script'lerinize Rate Limiting özelliği verir.
Alıntı
Yani bir ziyaretçinin belirlediğiniz dakika boyunca, kaç sayfaya erişebileceğini belirlersiniz. Kötü botlara karşı erişimi sınırlandırmış olursunuz.
Ayrıca google, yandex, ahrefs, moz, semrush botlarına limitsiz erişim vermektedir. İsterseniz değiştirebilirsiniz.
Bot'ları gerçek zamanlı ip adreslerinden sorgular ve sahte botları engeller. Yani fake botlar işe yaramaz.
Her zaman gerçek zamanlı sorgulama yapmaması için cache özelliği de ekledim. Böylece ip bir kez sorgulanır ve kaydedilir. Bir daha gerçek zamanlı sorgulanmasına gerek kalmaz.
Cache özelliğini ayrıca diğer kodlarınız da kullanabilirsiniz. Cache eklentisi de içerisinde bonus olarak size gelmiş oluyor.
Rate limiting scripti, framework'lerde olduğu gibi browser'ınıza limit bilgilerinide gönderir. İsterseniz pasif yapabilirsiniz.
x-ratelimit-limit: 5
x-ratelimit-remaining: 1
x-ratelimit-reset: 1630007598
Rate limit aşıldığında browser'a "status 429" bilgisinide gönderir.
Buradan indirebilirsiniz.
GitHub - melikceran/MCThrottle