Evet arkadaşlar bugün resmi olarak düzenli vergi vermek noktasında ilk adımımı atmış oldum.
Kapıyı açtığımda iki bey efendi bana birşey anlatmak istiyorlar gibi gözlerimin içine baktılar.
Anlamış olmalıydılar ki bakışmamız epey sürdü. Çok mu belli ediyordum? Emin değilim.
Direk ismim okundu. Artık şüpheye yer yoktu. O kişi bendim.
Mahçup bir tavırla, "zaten ben de size gelmek üzereydim" der gibi birşeyler zırvaladım.
"Keşke bizden önce sen gelseydin" dediler.
Biraz daha sevimlice görüneni canını çok yakmayacağız rahatla dercesine beni yatıştırdı.
Rahat olabileceğimiz bir yere geçelim konuya oradan devam edelim dedim. Gerçekten rahatlamaya ihtiyacım vardı.
Misafirlerimi bahçedeki yuvarlak masaya davet ettim. Tüm sırları dökeceğim alan burasıydı. Çok direnmeden herşeyi öttüm.
İnternet kazançlarına yönelik yakın istihbarata sahip abilerim bana güzel bir konuşma yaptılar.
Online dünyada ne haltlar yediğimle alakalı tüm bilgiye sahiptiler.
Tam bir ceza makbuzu niteliğinde kağıt önüme kondu. İtaat vakti gelmişti. İmzamı attım.
Bundan sonrasında benim için bir yol haritası çizdiler. Artık mükellef coyu araştırmama gerek kalmamıştı. Ta kendisiydim.
Evet artık vergi mükellefiyim. Çok iyi oldu gerçekten. Olayı dramatize ettiğime bakmayın. Aslında hep istediğim şeydi.
Artık benden fatura istendiğinde ecel terleri dökmeyeceğim. Gerçekleşmesi gereken gerçekleşti.
İşin iyi yanı bu süreci çok uzatıp altından kalkamayacağım cezalara tabi olmayacağım.
Anlattıklarına göre böyle olanların durumu çok daha vahim. Onların yalancısıyım.
Yine de bazılarınız için yol yakınken belirtmek isterim.
Onlar gelmeden, siz onlara gidin...
Saygılar, sevgiler, vergiler...